ADPM Health

Femeia de 72 de ani care face Kangoo Jumps a uimit-o pe Kinga Sebestyen

Scris de Alexandru Manea

Kinga Sebestyen a declarat in mai multe randuri ca sportul pe care il dezvolta si il promoveaza, Kangoo Jumps, este iubit de persoane aflate la orice varsta. Insa ce s-a intamplat recent avea sa o surprinda intr-un mod exceptional: printre cei care practica acest sport se afla si o femeie in varsta de 72 de ani.

Femeia de 72 de ani care face Kangoo Jumps a uimit-o pe Kinga Sebestyen

Piri Neni, din Brasov, a participat, in urma cu sapte ani, la un eveniment tinut de Kinga Sebestyen, cand a pus pentru prima data in picioare ghetele Kangoo Jumps. A fost fascinata atunci de acest mod de a face miscare si practica acest sport de trei ori pe saptamana, desi a trecut de pragul celui de-al optulea deceniu al vietii.

„Pe Piri am cunoscut-o in 2012, cand a participat la un eveniment Kangoo Jumps din Brasov. Atunci a pus in picioare pentru prima data ghetele rebound si a castigat un premiu special pentru ca a participat la toate cele 8 ore din program. Desi era cea mai in varsta dintre participanti, a fost cea mai activa, chiar daca era pentru prima data cand facea acest sport. Am reintalnit-o recent, dupa multi ani, si am ramas surprinsa sa aflu ca, desi are 72 de ani, merge de trei ori pe saptamana la Kangoo Jumps. Este intr-o forma fizica extrem de buna, se simte extraordinar si spune ca acest sport a facut-o mai sanatoasa, mai plina de viata si i-a intinerit varsta metabolica cu peste 30 de ani. Zice ca se simte ca la 40 de ani. Piri are propriile ghete Kangoo Jumps si participa la evenimentele si din alte orase, nu doar din Brasov. Este un adevarat exemplu de vointa si o admir foarte mult!”, declara Kinga Sebestyen.

Piri nu este singura femeie aflata la varsta a treia care practica Kangoo Jumps. La orele din intreaga tara vin deseori persoane de peste 50 de ani care au devenit cazuri de prezentare a efectelor benefice pe care acest sport le are asupra sanatatii.

Anul trecut, in Oradea, a fost derulat studiul pilot, KAPO – Sanatate pe Ghete, la care au participat 80 de persoane. Acestea au facut Kangoo Jumps timp de sase luni, monitorizate de medici, si, la final, s-au constatat imbunatatirile considerabile ale starii de sanatate. Multe dintre ele aveau diabet zaharat, spondiloza, probleme cu greutatea, cu genunchii, cu coloana. Anul acesta studiul se va derula in 10 noi orase din  tara.

 

“Echipa KAPO se muta acum in alte orase din tara si vom ajuta gratuit persoanele cu aceste probleme de sanatate. Avem sali partenere si instructori parteneri in fiecare localitate. Inscrierile se fac trimitand email la kapo@kingasebestyen.com . Pentru fiecare oras avem urmatorii instructori:

Miercurea Ciuc – Sugarka Przibislawsky-Bodo – 0758 610 672

Reghin – Adina Inta – 0745 463 570

Sibiu – Cristina Popa – 0740 687 908

Gura Humorului – Rodica Cozminca – 0759 147 679

Iasi – Ilona Niculescu  – 0729 147 679

Radauti – Rita Anfimov – 0724 202 006

Ploiesti – Maria Nica – 0722 633 055

Slobozia – Lucica Bordei – 0721 844 101

Timisoara – Monica David – 0741 776 063

 

Persoanele acceptate in studiu vor incepe pregatirile in luna februarie, in orasele in care locuiesc, declara Kinga Sebestyen”, formator de programe Kangoo Jumps si de acreditare a instructorilor din Europa, detinator record Guinness pentru cea mai mare clasa Kangoo Jumps.

Studiul KAPO – Sanatate pe Ghete este lansat cu sprijinul medicilor Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, si Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, conferentiar la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea.

 

View this post on Instagram

 

❤️Sâmbătă ne-am întâlnit cu primele 100 de persoane din Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 17 și 60 de ani, multe confruntându-se cu diverse probleme de sănătate, de la obezitate, diabet zaharat, spondiloză până la probleme cu coloana sau genunchii. _____________________________ 👨‍⚕️Medicul Alin Iova a realizat primele măsurători, urmând să pregătim fișa fiecărui participant. În luna decembrie vom face o nouă rundă de înscrieri, astfel încât în luna ianuarie să avem deja grupele finale pregătite, pe categorii. _____________________________ 👏Din luna ianuarie vor face sesiuni de Kangoo Jumps, de trei ori pe săptămână, și vor fi monitorizați lunar de specialiști care vor efectua măsurători antropometrice, evaluări și teste comportamente alimentar, scanări ecografice directe ale stratului adipos și muscular, testări de statică vertebrală, testări de imagine corporală. Scopul final este de a îmbunătăți starea de sănătate a acestora, așa cum s-a întâmplat cu cele 80 de persoane care au urmat acest program anul acesta în Oradea. _____________________________ 📲Descarcati aplicatia de mobil JUMPCLASS pentru a va inscrie in urmatorul modul! _____________________________ #kingasebestyen #fatburningbykinga #kangoojumps #reboundboots #kangoo #kangoopower #kangoogirls #sportlife #healthylifestyle #bodytransformation #bodygoals #looseweight #health #injuryrecovery #surgeryrecovery #healthboost #fatburning #kapo #sanatatepeghete #clujnapoca

A post shared by Kinga Sebestyén (@kingasebestyen) on

Kinga Sebestyen lanseaza studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete” in America

Scrie un comentariu