ADPM Cool

Femei puternice din toata lumea au fost transformate in papusi Barbie

Scris de Administrator

Celebrul brand Barbie a sarbatorit Ziua Internationala a Femeii (8 martie) in cel mai frumos mod cu putinta. Compania a adus un tribut femeilor care au facut istorie, lansand colectiile de papusi „Shero” si „Inspirational Women”.

Colectia „Shero” include peste 12 papusi, care intruchipeaza personalitati precum balerina Misty Copeland, campioana olimpica Ibtihaj Muhammad, modelul Ashley Graham sau gimnasta Gabby Douglas.

 

Colectia Shero, de la stanga la dreapta: actrita chineza Xiaotong Guan, ecologista australiana Bindi Irwin, portarul italian Sara Gama, snowboarderul american Chloe Kim, jurnalista poloneza Martyna Wojciechowska, boxera britanica Nicola Adams OBE, balerina chineza Yuan Yuan Tan, Patty Jenkins, bucatarul francez Hélène Darroze, jucatoarea chineza de volei Hui Ruoqi si creatoarea germana Leyla Piedayesh.

 

Noile papusi din colectia „Shero” includ modele unice si vin insotite de accesorii si obiecte pe care fiecare personalitate intruchipata le foloseste in realitate, cum ar fi snowboard-ul lui Kim si camera video a lui Jenkins.

 

Celebra companie spune ca a ales aceste personalitati, deoarece este important ca fetele tinere sa vada femei de succes care arata ca ele. „86 % din mamele din SUA sunt ingrijorate de tipul de modele la care sunt expuse fiicele lor. Asta ne-a determinat sa aducem in prim plan femei puternice, care pot fi o adevarata inspiratie pentru fete si adolescente”, se arata intr-o postare pe pagina de Twitter Barbie.

Papusile din colectia „Inspiring Women” reprezinta un omagiu contributiilor aduse de pilotul Amelia Earhart, artista Frida Kahlo si matematicianul Katherine Johnson, personajul care a inspirat povestea filmului Hidden Figures. Papusa lui Johnson vine echipata cu ID-ul sau NASA, astfel incat sa poata ajunge la munca, sa rezolve ecuatii complexe, care sa-i ajute pe astronauti in spatiu.

 

Se lanseaza papusa Barbie cu batic arabesc

Modelele din colectia „Shero” nu au fost inca scoase la vanzare, in timp ce papusile din seria „Inspiring Women” sunt disponibile pe site-ul oficial Barbie.

 

 

Scrie un comentariu