Evenimente

Carmen Negoita si Stephan Pelger, fascinati de expozitia “Blind Eyed Choice” by Alina Teodorescu!

Scris de Administrator

Zilele trecute, Alina Teodorescu si-a prezentat la Galeria Galateca, expozitia intitulata “Blind Eyed Choice”. Cu aceasta ocazie, lucrarile Alinei au fost admirate de vedete precum Carmen Negoita, Marius Tuca, Stephan Pelger, Bianca Ionita sau Ioana Blaj.

carmen-negoita-stephan-pelger

Blind Eyed Choice” este prima expozitie organizata in Romania a artistului Alina Teodorescu si este o continuare a expozitiei “What? About You” care a avut loc in luna iunie a acestui an la Beirut, Liban. Expozitia a avut un mare succes, curatorul alegand lucrarile Alinei atat pentru calitatea lor artistica, cat si pentru metodele inovative pe care artista le foloseste in arta sa.

Panza (1)

Un rol important in acest sens l-a jucat dezvaluirea posibilitatilor nelimitate pe care le ofera noile formate digitale de expresie, Alina redand alchimia propriilor trairi prin tableta Apple iPad si aplicatia Brushes, popularizata de artistul britanic David Hockney.

Panza (2)

Alina foloseste desenul pe tableta iPad pentru a imortaliza instant momentele speciale si emotiile pe care le traieste, cu focus pe interactiunea si relatia pe care o avem ca indivizi cu realitatea inconjuratoare. Arta Alinei este o explorare a perceptiei la nivel de persoana a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectiva vazuta, traita si inteleasa de fiecare dintre noi. Esenta lucrarilor Alinei consta in faptul ca, desi este un jurnal personal in imagini, lucrarile ofera in acelasi timp privitorului posibilitatea de a se identifica cu ele si a-si crea propria naratiune.

Panza (3)

„Titlul expozitiei ‘Blind Eyed Choice‘ interogheaza tema increderii in propria perceptie fata de tot ce ne inconjoara si ni se intampla. Lucrarile mele sunt doar deformarea realitatii din perspectiva mea la acest moment din viata, ca un experiment a ceea se poate exprima in culori si reprezentari grafice, fara restrictii de moralitate sau confidentialitate ca in cazul altor tipuri de arta. Interactiuni, celebritate, jocuri si cinism, la granita dintre real si ireal.”, explica Alina Teodorescu.

photo (1)

In expozitia gazduita de Galeria Galateca, intre 3-6 octombrie, Alina si-a desfasurat intregul arsenal estetic, utilizand spatiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie ca este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad dupa modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicatete pe materiale compozite, lucrarile vibreaza in acelasi ritm. Aceste compozitii, fragmente din experiente personale ale artistei, migreaza de la un format la altul, invitand privitorul sa se lase purtat intr-un univers fascinant, ce indeamna la introspectie.

photo (7)

Au fost expuse o serie de lucrari in tehnici mixte, de la pictura pe panza pana la animatie, toate avand ca baza compozitii schitate spontan pe iPad, asemenea unor pagini de jurnal si anume: 10 bucati acrilic pe panza, 18 bucati compozitii digitale printate pe hartie fotografica în editii de 4, 4 bucati acrilic pe hartie, 1 animatie.

Printuri digitale (2)

Printre iubitorii artelor frumoase care au venit să admire lucrările Alinei s-au numarat Marius Tuca, Ioana Blaj, Bianca Ionita, Andra Andreescu, Stephan Pelger si Carmen Negoita.

Adriana Chiper, Beatrice Andreescu (Andresco Jewellery), Alina Teodorescu si Andra Andreescu

Adriana Chiper, Beatrice Andreescu (Andresco Jewellery), Alina Teodorescu si Andra Andreescu

Alina Teodorescu si Marius Tuca

Alina Teodorescu si Marius Tuca

Ana Bucur (Gucci)

Ana Bucur (Gucci)

Ana Morodan

Ana Morodan

Andra Andreescu

Andra Andreescu

Bianca Ionita

Bianca Ionita

Ioana Blaj

Ioana Blaj

Ioana Liliana Gheorghe

Ioana Liliana Gheorghe

Mihai Ursa, Adriana Chiper, Ovidiu Muresanu, Irina Milenkovici

Mihai Ursa, Adriana Chiper, Ovidiu Muresanu, Irina Milenkovici

Ovidiu Muresanu si Mirela Bucovicean

Ovidiu Muresanu si Mirela Bucovicean

Tatiana Ernuteanu si Adriana Chiper

Tatiana Ernuteanu si Adriana Chiper

Scrie un comentariu