News

Exclusiv! Le-a dat clasa milionarilor Romaniei la licitatia caritabila Gucci

Scris de Alexandru Manea

Incredibil, dar adevarat! Milionarii in euro ai Romaniei si-au pus lacat la buzunare si au refuzat sa liciteze genti Gucci in sprijinul UNICEF. Seara a fost salvata, printre altii, de un jurnalist de moda si de un instructor de fitness.

Dragos Bucurenci si Andreea Marin au fost gazdele dineului organizat de Gucci, aseara, in sprijinul UNICEF Romania. Sapte genti create special de Frida Giannini au fost scoase la licitatie, pretul fiecareia pornind de la 700 sau 1000 de euro, insa oamenii cu bani ai Romaniei au parut sa nu rezoneze cu scopul caritabil al acestui dineu.

Unii dintre cei mai bogati oameni ai acestei tari au fost prezenti aseara la salonul „Le Diplomat” al Hotelului Hilton, locul unde s-a desfasurat dineul, insa acestia au pozat in victime ale crizei financiare, intrucat nu s-au incumetat sa liciteze pentru genti, in ciuda insistentei si perseverentei de care a dat dovada Dragos Bucurenci.

Nici prezenta de marca a Andreei Marin, invitata la dineu in calitate de Ambasador UNICEF, nu l-a facut pe domnul Ilie Nastase sau pe altii de seama lui sa cumpere macar o geanta… Nici glumele lui Lucian Mandruta nu au determinat milionari sa isi rupa cateva mii de euro pentru a-i ajuta pe copii sa mearga la scoala.

Un studiu realizat arata ca un copil are nevoie de 500 de euro pe luna pentru a-si acoperi toate cheltuielile legate de scoala, insa drama a mii de copii nu a sensibilizat „lumea buna”, venita mai degraba sa petreaca decat sa ajute.

Au existat insa si exemple de urmat, care provin insa din randul celor care nu jongleaza cu milioane de dolari dintr-un cont in altul.

Maurice Munteanu, fashion director la revista Elle, a oferit 2500 de euro pe o geanta rosie din piton, prima scoasa la licitatie. Ileana Badiu, partener al agentiei Wundermann, a oferit tot 2500 de euro pentru o geanta de piton cenusiu, iar a treia geanta a fost cumparata de antrenoarea de fitness Cori Gramescu, cu 1800 de euro.

O geanta verde din piton a fost cumparata de Veronica Schmidt pentru suma de 7500 de euro. Veronica este fiica directorului general de la Automobile Bavaria, iar banii sunt oferiti din partea Fundatiei Michael Schmidt.

Alexandru Ciucu i-a cumparat Alinei Sorescu o geanta violet din piele de vitel, cu 1500 de euro, iar o alta geanta bej, din piele de piton, s-a vandut cu 2000 de euro.

Ultima geanta a serii s-a vandut extrem de greu si a necesitat o munca uriasa de convingere din partea Andreei Marin si a lui Dragos Bucurenci. Pretul final obtinut a fost de 7700 de euro, insa aceasta suma de bani a fost stransa prin participarea mai multor persoane.

Domnul Copos nu si-a permis sa cumpere singur geanta si a oferit doar 4500 de euro, iar restul banilor au provenit de la mai multe persoane,  printre care Adina Buzatu, Alexandru Ciucu, Laura Cosoi, Dana Rogoz, Rhea Costa, Malvina, Andreea Marin, Ovidiu Buta, Dragos Bucurenci.

Andreea Esca si Alexandre Eram nu s-au implicat deloc in licitatie, la fel cum foarte cuminte a stat si managerul brandului de bijuterii Raphael&Sons. Nici Mihai si Iulia Albu nu s-au aratat mai darnici… Amalia Nastase s-a multumit doar prin a examina, indeaproape, o geanta Gucci crem din piele de piton (cumparata de o doamna de la masa ei), in vreme de Ilie Nastase a parut foarte deranjat de faptul ca i se cer bani in scopuri nobile…

In cele din urma, in urma licitatiei s-au strans 27.200 de euro, cu 2200 de euro mai mult decat estimasera reprezentantii brandului Gucci. Reprezentantul Gucci ne-a declarat, in exclusivitate, ca scopul era acela de a strange in jur de 25.000 de euro.

NOTA: Vom reveni cu detalii referitoare la toate persoanele care au participat la licitatia de aseara de indata ce vom primi comunicatul de presa de la organizatori.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu