Stiri externe

Soc la Sochi! Plushenko s-a retras din concurs in urma unei accidentari si isi incheie cariera!

Scris de Christian Stan

Considerat cel mai mare patinator al timpurilor moderne, „tarul” Evgeny Plushenko s-a retras din concursul individual masculin cu doar cateva minute inainte de a performa in proba programului scurt. Evgeny s-a accidentat la spate si a fost nevoit astfel sa paraseasca concursul, iar totodata Plushenko a pus punct unei cariere fulminante.

OLY_FIGURE_SKATING_20140213_30393085

Plushenko este singurul patinator al timpurilor moderne cu medalii la patru olimpiade de iarna. In anul 2002 castiga medalia de argint, in 2006 devenea campion olimpic, in 2010 era din nou vicecampion, iar duminica si-a ajutat echipa sa castige aurul olimpic in proba pe tari.

Plushenko planuia sa mai ia o medalie in concursul individual masculin, insa o accidentare din timpul incalzirii l-a facut pe sportiv sa se retraga din competitie. In sesiunea de incalziri dinaintea programului scurt, Evgeny s-a accidentat la spate la aterizarea de la un triplu axel. „Am avut senzatia ca simt un cutit care imi intra in spate”, a declarat ulterior Plushenko.

36

Patinatorul a mai incercat cateva sarituri, s-a consultat cu antrenorul Alexei Mishin si apoi i-a anuntat pe arbitrii ca se retrage din competitie.

„Mi-am spus: Evgeny mai trebuie sa rezisti doua zile. Programul scurt si programul liber. Corpul meu mai trebuia sa ma tina pentru doua zile. Cred ca este modul lui Dumnezeu de a-mi spune ca este timpul sa ma retrag din patinaj. Cu varsta este ok, am 32 de ani, insa am suferit pana acum 12 operatii. Mi-ar placea sa fiu din nou sanatos tun”, a declarat ulterior Plushenko.

chi-evgeny-plushenko-short-program-20140213

Plushenko a fost singurul patinator pe care Rusia l-a trimis la Olimpiada, astfel ca acum tara organizatoare pierde orice sansa la medalii. Cu toate ca nu a participat la Europene si a fost doar al doilea la Campionatele Rusiei, Plushenko a fost trimis la Olimpiada fiind considerat drept sportivul cu cele mai mari sanse pentru a aduce Rusiei o medalie.

„Unii vor spune ca am planuit asta de la bun inceput, dar nu a fost asa. Mi-am propus sa merg pana la sfarsit. Daca imi doream sa ma retrag o faceam dupa concursul pe echipe”, a declarat Plushenko la conferinta de presa.

Scrie un comentariu