Evenimente Stiri externe

Eurovision ajunge în America

Scris de Ana Kozma

Eurovision, una dintre cele mai populare competiții muzicale din întreaga lume se îndreaptă către Statele Unite ale Americii. Află de aici toate detaliile!

Eurovision ajunge în America

Echipa din spatele concursului Eurovision a anunțat că „The American Song Contest” este programat să aibă loc în 2021.

„Versiunea americană a Eurovision Song Contest îi va pune în competiție pe artiștii din diferite state. Vor fi 5-10 competiții de calificate, toate televizate, urmând apoi semifinalele și marea finală”, anunță un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Eurovision.

Eurovision Song Contest este o competiție anuală ce se bucură de o foarte mare popularitate. Pentru a fi eligibili, concurenții trebuie să fie dintr-o țară membră a European Broadcasting Union. Acest concurs a fost, de-a lungul anilor, piatra de temelie a carierei unor artiști celebri, precum Celine Dio și ABBA.

„Moștenirea unică a Eurovision Song Contest datează de 65 de ani. Iar popularitatea sa la nivel mondial este în continuă creștere”, a declarat Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, într-un comunicat.

„Este timpul ca și America să experimenteze acest spectacol, iar pentru asta am gândit American Song Contest”, a adăugat acesta.

La cârma American Song Contest va sta The American Song Contest Academy. Un grup de profesioniști din industria muzicală din SUA, reprezentând toate genurile și mediile. Ei vor stabili juriile care, împreună cu publicul, vor selecta concurenți din toate cele 50 de state ale Americii. Concurenții pot fi artiști solo, duo-uri sau trupe cu până la șase membri.

Azi trebuia sa inceapa Eurovision. Ce decizie s-a luat totusi!

Scrie un comentariu