ADPM Health

Esti medic si vrei sa lucrezi in Elvetia? Iata e optiune ai!

Scris de Alexandru Manea

O romanca inimoasa si un elvetian cu experienta vasta in marketing, plaseaza forta de munca in Elvetia in domeniu medical. Proiectul ii apartine romancei noastre, pe nume Adriana Lupu, care s-a ambitionat si a reusit sa deschida o afacere in Germania.

Esti medic si vrei sa lucrezi in Elvetia? Iata e optiune ai!

Prin parteneriatul cu un om de afaceri din Elvetia, Erwin gruber, ea va angaja cadre medicale din tara noastra, in Elvetia si Germania. Adriana a lucrat in Romania in domeniul frumusetii, a deschis numeroase saloane de cosmetica pentru femeile cochete, dar a deschis si o scoala, pentru a le invata pe tinere dornice sa lucreze in acelasi domeniu de activitate. In Germania, Adriana a deschis un salon si s-a facut remarcata.

In viitor, ea isi doreste sa poata aducein aceste tari si romani care au lucrat sau au diplome in domeniul frumusetii. Acum, prin parteneriatul cu elvetianul Erwin Gruber, cu un CV impresionant le vor da sansa romanilor de pretutindeni, medici si asistente, care au lucrat in sanatate sau au absolvit scoli si au diplome in medicina, sa lucreze in Elvetia pe un salariu onorabil. Erwin a mai plasat forta de munca, respectiv asistente medicale in caminele de batrani din Elvetia. ”Acum 20 de ani, am inceput sa furnizez asistente medicale in casele de pensionare din Elvetia. Pe atunci nu au existat specialisti din Romania. Era putin cam greu fata de astazi, trebuia sa recalim asistentele medicale pentru a obtine recunoasterea studiilor lor. Cu Romania am inceput anul acesta! Acest lucru se datoreaza faptului ca am participat la un targ pentru specialistii medicali din Bucuresti si am descoperit ca exista multi medici care ar dori sa-si continue studiile, sau sa profeseze mai departe in Elvetia. Cu profesiile medicale suntem inca in procesul de stabilire a relatiilor noastre de afaceri cu spitalele si clinicile din Elvetia. Specialistii medicali si asistentii medicali cu diploma niversitara terminata sunt foarte bineveniti in Elvetia. Facilitatile mari sunt pentru medicii si asistente medicale cu cativa ani de experienta, si experienta de conducere”, a declarat Erwin Gruber.

Atat Adriana Lupu, cat si Erwin sustin ca este important ca solicitantii sa stie bine o limba straina, de aceea s-au gandat sa deschida si o scoala in acest sens la Bucuresti, pentru ca cei care pleaca in Elvetia la noul loc de munca, sa plece pregatiti.

”Este foarte important sa vorbeasca fluent unua dintre cele trei limbi nationale germana, franceza sau italiana. Pentru recunoasterea in Elvetia au nevoie de un certificat acreditat cu un nivel de B2 pentru una dintre aceste trei limbi. Suntem constienti de faptul ca nu toti profesionistii medicali si asistentii medicali adecvati au abilitatile lingvistice la acest nivel. De aceea am stabilit in proiect si pentru deschiderea unei scolii, cursuri de limba germana la Bucuresti, la preturi regionale. Daca prevad ca se poate furniza dovada limbajului, aceste persoane se pot adresa direct la noi, printr-o aplicatie completa pentru noi la elvetiajobs.rocu urmatoarele documente:   O scrisoare de motivatie ( Ar trebui sa precizeze care sunt motivatiile de a lucra in Elvetia. Ce fond profesional arepozitie ar do ri sa profeseze in Elvetia pe termen scurt sau lung);  Un CV in germana / franceza / italiana; O copie a tuturor certificatelor, diplomelor si atestatelor; Pentru procedura de recunoastere in Elvetia avem nevoie intr-o a doua faza, o copie a pasaportului;  Pentru a transmite CV angajatorilor interesati, avem nevoie de un acord scris al solicitantului; Pentru protejarea datelor cu caracter personal ; Pentru procedura de recunoastere in Elvetia avem nevoie de o copie a pasaportului intr-o a doua faza; Pentru ca CV-ul sa poata fi transmis angajatorilor interesati, avem nevoie de un acord scris din partea solicitantului sau a examinatorului”, sustine omul de afaceri. Acesta tine sa sublinieze ca el si romanca noastra, prin firma care va plasa locuri de munca, nu vor percepe taxe solicitantilor, ei beneficiind de un comision din partea statului elvetian. ”Plasarea noastra este gratuita pentru candidati. Licenta mea de stat SEO, pentru aceasta profesie este acreditata de statul elvetian. Trebuie doar sa platiti costurile minime pentru instruirea dvs. in limba germana. Depunerea documentelor de inscriere si deplasare pana in Elvetia vaapartine. De la aeroporturile ex: CH- Zurich,D-Stuttgart, sau Konstanz, Pflegefachpersonal.ch se preocupamai departe la stabilizarea dv, pana la semnarea contractului de munca. Compania noasta independenta din Elvetia, solicita o taxa de agentie de la angajatorii din Elvetia pentru plasarea in munca sau studiu de medici si asistente medicale. O parte din acesti bani se indreapta catre Romania”, a precizat Erwin Gruber.

Cei doi parteneri sunt asteptati sambata in Romania, pentru a lua parte la doua targuri de job-uri, primul la Bucuresti, iar celalalt la Craiova.

50 de operatii impresionante de reconstructie, realizate gratuit de 10 medici. Donatiile continua!

Scrie un comentariu