Evenimente

Elizabeth Sombart și tânărul Fabiani cântă cu Andrea Bocelli la București

Scris de Sorin Dutoiu

Cunoscuta pianistă Elizabeth Sombart și tânărul pianist român Fabiani, în vârstă de nici 14 ani, vor cânta alături de Andrea Bocelli în cadrul concertului pe care tenorul îl va susține la București în luna iunie.

Elizabeth Sombart și tânărul Fabiani cântă cu Andrea Bocelli la București

Andrea Bocelli este așteptat cu nerăbdare la București de iubitorii muzicii sale. Cunoscutul tenor va susține un concert senzațional în Piața Constituției în data de 22 iunie. Alături de el, pe scenă vor urca doi pianiști excepționali. Este vorba de Elizabeth Sombart și, surpriză, tânărul pianist român, Fabiani, în vârstă de nici 14 ani, câștigător al multor premii internaționale.

Colaborarea acestor artiști talentați va transforma evenimentul din luna iunie într-un regal artistic ce va bucura zecile de mii de spectatori așteptați să ia parte la concert.

Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrul National Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.

Printre cei care au avut o importanta contributie in educatia ei muzicala se numara si legendarul Sergiu Celibidache. Astazi, Elizabeth Sombart este una dintre cele mai appreciate pianiste la nivel international. Si nu este doar o pianista de valoare, ci si un om frumos, cu suflet mare. In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.Din 2013, Fundatia Resonnance are o reprezentanta si in Romania si doreste inducerea unui nou tip de comportament prin constientizarea misiunii artistilor de a transmite universalitatea mesajului muzical „oferind gratuit muzica clasicain locurile unde ea nu ajunge” (spitale, orfelinate, case de batrani, inchisori),promovand dialogul umanitar intr-o relatie de la inima la inima.

Fabiani este un tânăr pianist român apreciat la nivel internațional. Băiatul are o poveste de viață pe cât de fascinantă, pe atât de tristă. Tanarul si-a pierdut mama in urma cu un an intr-un accident de masina si, de atunci, este ingrijit de o matusa. In ciuda greutatilor, Fabiani studiaza de zor pentru a se perfectiona in arta muzicala, iar marele lui vis este de a studia la Conservatorul de la Moscova.

Fabiani a castigat pana acum treizeci de concursuri, atat nationale cat si internationale. Recent, s-a intors de la Concursul International de Interpretare de la Nisa, Franta, cu titlul de cel mai talentat pianist din lume, dupa ce a interpretat o piesa de Johann Sebastian Bach si una de George Enescu.

Scrie un comentariu