Stiri Interne

Elizabeth Sombart și Fabiani au încântat publicul la concertul Andrea Bocelli

Scris de Alexandru Manea

Elizabeth Sombart și Fabiani au încântat publicul la concertul Andrea Bocelli interpretând la pian arii și piese cunoscute, alături de marele artist italian.

Elizabeth Sombart și Fabiani au încântat publicul la concertul Andrea Bocelli

Concertul Andrea Bocelli de la București a avut invitați cu totul speciali.Printre aceștia s-au numărat și cunoscuta pianistă Elizabeth Sombart și tânărul pianist român Fabiani, în vârstă de doar 13 ani. Cei doi au urcat pe scena alaturi de Maestrul Bocelli prin intermediul agentei Mariana Vatamanu, cunoscuta si apreciata nu doar in Italia, ci si la Hollywood.

Mariana Vatamanu si Andrea Bocelli

Elizabeth Sombart a urcat pe scenă pentru a interpreta angelic Ave Maria în duet cu celebrul tenor italian. Fabiani, la rândul său, a avut onoarea să îl acompanieze pe Bocelli la pian intepretând celebra piesă Can’t Help Falling in Love.

Au fost două din momentele speciale ale serii, răsplătite de public cu ropote de aplauze.

Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrul National Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.

In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.Din 2013, Fundatia Resonnance are o reprezentanta si in Romania si doreste inducerea unui nou tip de comportament prin constientizarea misiunii artistilor de a transmite universalitatea mesajului muzical „oferind gratuit muzica clasicain locurile unde ea nu ajunge” (spitale, orfelinate, case de batrani, inchisori),promovand dialogul umanitar intr-o relatie de la inima la inima.

Fabiani este un tânăr pianist român apreciat la nivel internațional. Băiatul are o poveste de viață pe cât de fascinantă, pe atât de tristă. Tanarul si-a pierdut mama in urma cu un an intr-un accident de masina si, de atunci, este ingrijit de o matusa. In ciuda greutatilor, Fabiani studiaza de zor pentru a se perfectiona in arta muzicala, iar marele lui vis este de a studia la Conservatorul de la Moscova.

Fabiani a castigat pana acum treizeci de concursuri, atat nationale cat si internationale. Recent, s-a intors de la Concursul International de Interpretare de la Nisa, Franta, cu titlul de cel mai talentat pianist din lume, dupa ce a interpretat o piesa de Johann Sebastian Bach si una de George Enescu.

Fundația Resonance este susținută de Negro 2000.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu