Evenimente

Elizabeth Sombart, recital exclusivist in magazinul Azay

Scris de Alexandru Manea

Celebra pianista Elizabeth Sombart a oferit un nou recital exclusivist la Bucuresti, dupa concertul de la Palatul Cantacuzino, in incinta magazinului de decoratiuni Azay. Printre invitati s-a numarat si Ambasadorul Qatar la Bucuresti.

elizabeth-sombart-azay-32

Celebra pianista Elizabeth Sombart a oferit o noua reprezentantie de maiestrie artistica la Bucuresti. Dupa concertul exclusivist de vineri seara, ce a avut loc la Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, apreciata artista a fost, a doua zi, invitata unui eveniment restrans organizat in incinta magazinului de decoratiuni Azay de pe bulevardul Unirii.

Acolo, Elizabeth Sombart a oferit un recital ad-hoc interpretand la pian doua arii celebre si le-a vorbit invitatilor despre misiunea fundatiei sale, Resonnance, a carei directoare este Lavinia Dragos, fundatie ce vine in sprijinul tinerilor pianisti talentati, care nu detin resurse financiare pentru a-si dezvolta cariera artistica.

elizabeth-sombart-azay-48

Printre invitatii evenimentului s-au aflat si Ambasadorul Qatar la Bucuresti, E.S. Dl Saad Mohamed Saad AL-KOBAISI, Lorina Seres (Azay), designerul Galyna Pinzari, Cosette Kojik.

elizabeth-sombart-azay-49

elizabeth-sombart-azay-47

elizabeth-sombart-azay-45

elizabeth-sombart-azay-35

elizabeth-sombart-azay-33

Despre Elizabeth Sombart

Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrulNational Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.

concert-elizabeth-sombart-4

Printre cei care au avut o importanta contributie in educatia ei muzicala se numara si legendarulSergiu Celibidache. Astazi, Elizabeth Sombart este una dintre cele mai appreciate pianiste la nivel international. Si nu este doar o pianista de valoare, ci si un om frumos, cu suflet mare. In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.

Despre Fundatia Resonnance

Din 2013, Fundatia Resonnance are o reprezentanta si in Romania si doreste inducerea unui nou tip de comportament prin constientizarea misiunii artistilor de a transmite universalitatea mesajului muzical „oferind gratuit muzica clasicain locurile unde ea nu ajunge” (spitale, orfelinate, case de batrani, inchisori),promovand dialogul umanitar intr-o relatie de la inima la inima. Concertele Resonnance sunt mai mult decat o performanta artistica, sunt ocazii de a asculta muzica impreuna si de a lega o relatie profunda intre artist, publicul prezent si unitatea lucrarii muzicale.
Despre Azay

AZAY ofera optiuni ideale ca si cadouri de calitate: colectii de servicii de masa, tacamuri sau pahare, obiecte decorative si cadouri pentru momentele importante ale vietii, produse modelate si decorate manual au facut din fiecare piesa din portelan, din cristal sau din argint un mic obiect de arta, admirat si pretuit de catre capetele incoronate ale lumii, sefi de stat, diplomati si personalitati internationale.

elizabeth-sombart-azay-46

Atelierele reprezentate de catre AZAY in Romania sunt onorate cu titlurile de Furnizori Oficiali ai Casei Regale Britanice, de Atelier Istoric Protejat sau de Antrepriza de Patrimoniu .

Piese elegante si inspirate, cadourile de laAZAY, fie ca sunt pentru o nunta, pentru un botez ori pentru a celebra prietenia, respectul sau dragostea, sunt realizate de catre artizani britanici, francezi si italieni cu infinita grija pentru detaliu si autenticitate.

Scrie un comentariu