Stiri Interne

Ela Craciun, vacanta la Cetatea Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne

Scris de Alexandru Manea

Dupa o mini-vacantala schi, alaturi de cei doi copii ai sai, Ela Craciun schimbat registrul si a petrecut patru zile de neuitat in Iordania. Vedeta de televiziune a lasat in urma cele -4 grade Celsius din Romania si a ajuns intr-un loc cu clima mult mai placuta, bucurandu-se de cele peste 25 de grade din timpul zilei.

Ela Craciun, vacanta la Cetatea Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne

Punctul de start al aventurii a fost orasul Aqaba, situat la granita cu Israelul, iar intr-una din zile vedeta a vizitat si celebra cetate Petra, inclusa pe lista celor sapte minuni ale lumii moderne.

“Nimic nu te poate pregati pentru uimirea pe care o ai atunci cand ajungi la Petra. Parcurgi mai intai un defileu printre muntii stancosi si rosiatici. Ulterior, in fata ti se dezvaluie cetatea sapata in piatra rosie. A fost construita inca din secolul VI si pare nealterata de trecerea timpului. Detaliile s-au pastrat, iar odinioara aceasta cetate adapostea un tezaur faimos in intreaga lume. Toata zona in care se afla cetatea Petra este uriasa; poti petrece chiar si o zi acolo. Te poti plimba pe camile sau magarusi, poti savura un ceai alaturi de beduini sau poti cumpara tot felul de ingrediente. Iordania este faimoasa pentru curcuma, linte sau sumac. In plus, toata lumea este prietenoasa si zambitoare; este o energie foarte buna aici”, spune Ela Craciun.

In calatoria ei prin Iordania, Ela Craciun a petrecut cateva zile si la Marea Moarta, acolo unde a facut bai sarate si bai de namol.

“Se spune ca o cura de sapte zile de tratament aici, la Marea Moartaa, te face cu sapte ani mai tanara. Nu am avut timp foarte mult de aceasta data, insa o sa ma intorc cu siguranta. Au Spa-uri cu preturi foarte bune, iar namolul este plin de saruri si minerale. In plus, apa cu o concentratie  foarte mare de sare este recunoscuta pentru proprietatile terapeutice”, spune Ela Craciun.

Vedeta a ajuns inclusiv la Iordan, in locul unde se spune ca Iisus Hristos a fost botezat de Ioan Botezatorul.

Ela Crăciun lansează primul ebook gratuit despre răcelile de sezon

„Locul are o incarcatura spirituala foarte puternica. Zilnic vin sute de oameni pentru a intra in apa raului urmand ritualul de crestinare. Am ajuns si pe malul iordanian al Marii Moarte, chiar si in locul cu cea mai joasa altitudine, 420 de metri sub nivelul marii. Este o tara cu atat de multe minunatii naturale, care merita vizitata”, adauga vedeta.

 

Scrie un comentariu