Stiri Interne

Școala acasă sau… la școală? Ela Crăciun transmite live seminar cu un epidemiolog, psiholog și director de școală

Scris de Ana Kozma

Ela Crăciun reia seria seminariilor online Super Mame cu Super Puteri și va transmite luni, 7 septembrie, la ora 18.00, pe pagina ei de Facebook și pe canalul de YouTube, o ediție dedicată subiectului momentului: debutul noului an școlar în plină pandemie de coronavirus.

Școala acasă sau… la școală? Ela Crăciun transmite live seminar cu un epidemiolog, psiholog și director de școală

Vedeta TV, autoarea celui mai citit blog de parenting din România, va avea alături trei specialiști din trei domenii complementare. Specialiști care vor trata subiectul din propria perspectivă și experiență. Epidemiologul va explica în ce mod se poate ține sub control răspândirea virusului în școli. Care sunt măsurile de protecție care dau rezultate. Psihologul va trata impactul emoțional pe care îl au măsurile de distanțare socială asupra copiilor. Iar ddirectorul de școală va dezbate în detaliu schimbările pe care le implementează în programul zilnic al copiilor. Dar și în modul în care se vor derula orele.

De asemenea, se va analiza și perspectiva transmiterii online a cursurilor. Și cum se va implementa practic acest lucru pentru copii ai căror părinți aleg să îi țină acasă.

Ela Crăciun, îngrijorată de redeschiderea școlilor în pandemie. “E o adevărată traumă!”

„Întodeauna când dezbat un subiect pe blog sau în evenimentele pe care le organizez, țin cont, în primul rând, de ce este util pentru publicul meu. În majoritate părinți și viitori părinți. Avem un grup Facebook de discuții foarte activ. De acolo și din comentariile mesajele primite direct, aflăm ce este cel mai important pentru ei în acel moment. Acum, subiectul principal îl reprezintă redeschiderea școlilor în plină pandemie. După o jumătate de an în care copiii au stat acasă.

Este un subiect polarizat, controversat, și, tocmai de aceea, este bine să fie explicat de specialiști. Avem alături un medic specialist boli infecțioase (Adrian Marinescu), un psiholog clinican (Radu Leca) și un director de școală (Diana Răducanu – director Liceul Teoretic Jean Monnet), astfel încât părinții care vor urmări transmisia în direct să aibă parte de informație corectă, obiectivă, care să îi ajute să decidă: își lasă copiii să meargă la școală, cu riscul de rigoare, sau îi țin acasă pentru a studia online, la fel, cu riscul de rigoare.

Luni, de la ora 18, vom transmite această discuție interesantă pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu de YouTube. Vom relua astfel seminariile live Super Mame cu Super Puteri. Vom avea două ediții în fiecare săptămână, lunea și joia, de la ora 18.00, când vom trata cele mai cerute și importante subiecte din prezent. Cine ne urmărește va câștiga informație utilă, dar și premii pe care le scoatem la concurs”, declară Ela Crăciun.

Super Mame cu Super Puteri este un concept de evenimente lansat de Ela Crăciun în urmă cu trei ani. Au avut loc până acum ediții offline, cu public, transmise și online, urmărite de peste 2 milioane de oameni. În prezent, din pricina distanțării sociale, edițiile se mută exclusiv online, gazda și invitații dialogând prin intermediul unei aplicații de conferințe video.

Scrie un comentariu