ADPM Health

Ela Craciun si-a tratat fetita de dermatita cu apa termala in Franta

Scris de Alexandru Manea

Ela Craciun incearca de multi ani sa gaseasca o solutie pentru a atenua problemele de piele cu care se confrunta copiii ei. Acestia au dermatita atopica, o afectiune care prezinta puseuri suparatoare in special din pricina raspandirii ambroziei. Atat Alex, cat si Alesia si micutul Nicholas au dezvoltat dermatita atopica, asa cum se intampla cu 30% din copii, conform statisticilor.

Ela Craciun si-a tratat fetita de dermatita cu apa termala in Franta

In dorinta de a calma puseurile din perioada verii, vedeta a plecat cu fetita ei, Alesia, in Franta la un centru special de tratament cu apa termala. Acolo au urmat un tratament intensiv, de cateva zile, ce a inclus bai si dusuri cu apa termala, crème speciale aplicate pe piele si consum de apa termala.

“Am mers cu Alesia la un centru din Franta unde vin multe persoane din intreaga lume, in special parinti cu copii care dezvolta afectiuni ale pielii. Am vazut acolo cazuri foarte grave care sunt tratatate prin cure de cateva saptamani realizate anual. Alesia a dezvoltat o varianta incipienta de dermatita, astfel ca, in cazul ei, tratamentul a fost mai scurt. Intrucat dermatita nu poate disparea complet, ne-am propus sa calmam macar puseurile suparatoare cauzate de ambrozie. Alesia a facut baie si dusuri cu apa termala, a baut apa termala si a facut cure cu crème speciale. Dupa cateva zile avea pielea foarte fina, ca de bebelus. De cand ne-am intors in tara nu a mai avut simptome suparatoare ca pana acum. Am vazut in Franta cazuri impresionante, copii cu afectiuni in stadiu avansat, care vin trei saptamani pe an sa faca aceste tratamente. M-a intristat ce am vazut pentru ca stiu cat de mult ii poate afecta psihic si social acele afectiuni”, povesteste Ela Craciun.

Statisticile arata ca 30% dintre cei mici ajung sa aiba aceasta afectiune, o problema pentru care parintii cauta permanent cele mai eficiente solutii.

“E un procent ingrijorator din care fac parte si copiii mei. Medicul meu la care am fost saptamana trecuta imi spunea ca vede cel putin 3 copii pe saptamana cu dermatita atopica, ceea ce e foarte mult.

Alex are 13 ani, Alesia aproape 7, iar bebelusul 6 saptamani. Toti au facut dermatita atopica imediat ce am ajuns acasa cu ei. Alex si Alesia sunt blonzi cu tenul deschis si vazandu-l pe Nicholas mai brunetel, am sperat ca el sa nu aiba aceasta problema, dar se pare ca nu am scapat. De 3 saptamani a facut si el dermatita, este foarte rosu in obraji si are zone in care pielea e foarte aspra, ca de serpisor.

Ela Craciun: “Toti copiii mei au dermatita atopica!”

Normal ca avand experienta cu Alex si Alesia, am incercat sa il feresc. Toate hainutele lui sunt din bumbac, folosim detergent de copii, suntem foarte atenti cu tot ce atinge si totusi, iata ca a facut si el. Alex a scapat de dermatita, dar imi amintesc ca in perioada in care era bebelus a fost foarte greu. Alesia inca are problema asta si are pielea foarte uscata, iar atunci cand intra in contact cu factorii alergeni, se agraveaza”, a scris vedeta pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Scrie un comentariu