Stiri Interne

Ela Crăciun: „După prima naștere mă simțeam inutilă. Aveam o perioadă de panică!”

Scris de Ana Kozma

Ela Crăciun le-a povestit fanilor săi despre perioada dificilă pe care a avut-o după prima naștere, când, din pricina faptului că era tânără și fără experiență maternă, a fost copleșită de panică și se considera inutilă.

Ela Crăciun: „După prima naștere mă simțeam inutilă. Aveam o perioadă de panică!”

„Fiecare sarcină m-a schimat. După prima naștere, le spuneam tuturor prietenelor „fetelor, să nu faceți copii până la 30 de ani”. Aveam 24 de ani când l-am născut pe Alex și m-am trezit cu un copil în brațe și mi-am dat seama că nu știam ce să fac.

Am intrat într-o perioadă de panică. Mă simțeam inutilă, credeam că nu sunt o mamă bună, că îmi voi dezamăgi bebelușul. După ce a venit mama mea să mă ajute și am reușit să am mai multă încredere în instinctele mele materne, mă nemulțumeau strict lucrurile care mă priveau doar pe mine: transformările corpului meu, limitarea timpului”, a povestit vedeta pe blogul, ei, www.elacracriun.ro.

Cum și-a redobândit încrederea în sine și feminitatea

Perioada de după a fost plină de provocări, vedeta învățnd să își redobândească încrederea în sine, dar și feminitatea, și să înțeleagă că viața, pasiunile și personalitatea ei sunt deosebit de importante, aparte de rolul de mamă.

“A urmat apoi o perioadă în care am lucrat foarte mult cu mine, am învățat să-mi redobândesc încrederea în mine și în ce pot să fac, să mă privesc din nou în oglindă și să fiu fericită cu ceea ce văd, să mă împing singură de la spate în fiecare zi. Mi-a fost ușor și pentru că am acceptat că nu trebuie și nu le pot face singură pe toate. Am avut noroc să o am pe mama mea lângă mine, să învăț de la ea și să am timp să mă ocup și de ceilalți piloni din viața mea, pentru că nu eram doar mamă. Eram în continuare o FEMEIE care încerca să-și împlinească destinul.

Am început să citesc cărți de psihologie și am făcut o școală de coaching din dorința de a învăța să lucrez cu mine. În felul ăsta am devenit mult mai încrezătoare, mult mai sigură pe mine, mai împăcată.

A treia sarcină am trăit-o cumva sub ochii tuturor, pentru că aveam deja suficient curaj și suficientă încredere în mine cât să dau mai departe din experiența mea (cu bune și cu rele). M-am deschis în fața cititorilor mei, în fața urmaritorilor de pe Youtube și am abordat teme precum depresia, slăbitul, problemele cu alăptarea.

Cum a dansat Ela Crăciun la nuntă precum în „Dirty Dancing”

Am văzut și simțit altfel transformările corpului meu. M-am îngrășat mai mult la primele două sarcini. Dar am slăbit mai ușor. După ultima naștere, lucrurile au stat exact invers și nu îmi e ușor nici acum. Nu am fost niciodată o femeie slabă. Dar am încercat mereu să-mi pun în evidență părțile frumoase ale corpului meu. Să port rochii, să mă simt FEMININĂ.

Da, să fii mamă este cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. Dar nu trebuie să uit că sunt și: soție, fiică, prietenă, soră, femeie de carieră. Pentru multe femei, întoarcerea la serviciu este o bucurie. Tocmai pentru că independența și faptul că te simți UTILĂ dau foarte multă ÎNCREDERE. Așa a fost și pentru mine. Iubesc ceea ce fac și mă bucur că pot să jonglez așa bine între viața personală și cea profesională”, a încheiat vedeta.

Scrie un comentariu