Stiri Interne

Ei sunt finalistii Eurovision! Cine are sanse sa plece la Stockholm?

Scris de Alexandru Manea

Jukebox, Mihai Trastariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru intra in competitie la Eurovision Romania.

calin-goia-voltaj-eurovision1-639x480

Au fost anuntati cei 12 finalisti care vor intra in Selectia Nationala Eurovision Romania 2016. Dupa ascultarea celor 94 de melodiilor validate, juriul a avut dificila sarcina de a alege doar 12 piese care sa concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru sunt cei pe care ii vom vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, sase dintre acestia urmand sa acceada in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2016, din 6 martie.

Anul acesta, in premiera, organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele inscrise la preselectie si punctajul celor care nu au intrat in semifinala. Cele 12 melodii calificate la Selectia Nationala Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la editiile precedente.

mihai-traistariu-eurovision

Mihai Traistariu spera sa castige cu piesa Paradisio

„Diferentele de punctaj au fost mici, dar, in ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructiva, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens in ceeea ce priveste lista celor 12 semifinalisti ai Selectiei Nationale. Le multumesc inca o data pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul carora au ales artistii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului, la incheierea preselectiei.

Cei 12 semifinalisti au fost prezentati de TVR joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Sala Media a Teatrului National din Bucuresti. Alaturi de echipa Eurovision a TVR condusa de Iuliana Marciuc, la conferinta de presa a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, orasul-gazda al Selectiei Nationale din acest an.

In urmatoarele zile, concurentii incep pregatirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor aparitie televizata este programata pentru vineri, 19 februarie, la Beraria H, intr-un eveniment transmis in direct la TVR 1. Cei 12 semifinalisti vor interpreta piesele Pe scena berariei vor urca cei 12 semifinalisti ai Selectiei Nationale, care vor interpreta piesele din concurs.

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de inscriere, doi candidati au fost respinsi, intrucat nu au respectat cerintele prevazute in Regulament.

La editia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinala, sase vor accede in final: patru alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot. In finala, publicul este singurul care va vota si va alege reprezentantul Romaniei pentru scena de la Stockhom.

Selectia nationala se va desfasura la Sala Sporturilor din Baia Mare si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.
Pe eurovision.tvr.ro, se gasesc toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision.

Scrie un comentariu