Stiri externe Video

Eddie Van Halen a murit la 65 de ani. Unul din cei mai buni chitariști din toate timpurile.

Scris de Ana Kozma

Eddie Van Halen, considerat drept unul dintre cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, a murit la 65 de ani, după o luptă îndelungată cu nemilosul cancer.

Eddie Van Halen a murit la 65 de ani. A fost unul din cei mai buni chitariști din toate timpurile și co-fondatorul celebrei trupe Van Halen.

„Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila sa luptă împotriva cancerului în această dimineaţă”, a scris fiul artistului, Wolf Van Halen, pe social media.

(MANDATORY CREDIT Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images) Eddie Van Halen Van Halen striking a pose at the Kouseinennkinn-kaikan, Tokyo, June 1978. (Photo by Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images)

Eddie Van Halen a înființat trupa Van Halen alături de fratele său, Alex, și de alți doi artiști, Se întâmpla în anii 70, la un deceniu după mutarea din Amsterdam în Statele Unite. A cunoscut rapid celebritatea și a vândut peste 80 de milioane de albume.

Nu doar că a fost considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor. Ci, în anul 2007, a intrat chiar în Rock and Roll Hall of Fame.

Eddie Van Halen este omul care care a înregistrat solo-ul de chitară din celebra piesă Beat It a lui Michael Jackson.

Artistul a fost diagnosticat cu cancer oral în urmă cu 20 de ani.

Best of 2010. Jennifer Batten: „Daca nu ar fi fost Michael, probabil nu as fi avut acum o casa”

Scrie un comentariu