News

Dezamagire pentru Romania! Filmul „Dupa Dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, nu a fost nominalizat la Oscar!

Scris de Christian Stan

Din pacate pentru Romania, pelicula „Dupa Dealuri” a lui Cristian Mungiu nu a reusit sa obtina mult-ravnita nominalizare la Oscar. Filmul se afla pe lista scurta de noua a peliculelor straine, dintre care doar cinci merg mai departe. Nici filmul francez „Les Intouchables”, care s-a bucurat de mare success de box-office in intreaga lume, n-a reusit sa prinda nominalizarea.

Romania era la un pas de a scrie istorie prin filmul „Dupa Dealuri” al lui Cristian Mungiu, care era pe lista scurta a peliculelor straine in cursa pentru un Oscar.

Filme din 71 de tari au fost inscrise sa concureze la categoria cel mai bun film strain pentru Oscarurile din acest an, iar membrii Academiei au facut publica, in luna decembrie, o lista scurta a noua pelicule, considerate cele mai bune filme straine ale anului. Printre acestea se afla si filmul lui Mungiu, premiat la Cannes.

In cele din urma au trecut mai departe filme din Austria, Norvegia, Chile, Danemarca si Canada. Lista nominalizarilor include peliculele: „Amour” (Austria), „Kon-Tiki” (Norvegia), „No” (Chile), „A Royal Affair” (Danemarca) si „War Witch” (Canada). 

Favorit la castigarea Oscarului este filmul „Amour”, regizata de Michael Haneke. Productia a reusit sa obtina cinci nominalizari la Oscar, printre care si unul la categoria cel mai bun film strain.

Filmul lui Cristian Mungiu, „Dupa dealuri”, a fost de doua ori premiat la Festivalul de Film de la Cannes in 2012. Acesta a castigat trofeul penru cel mai bun scenariu si cea mai buna interpretare feminina. Scenariul filmului „Dupa dealuri” a fost inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran.

 

Scrie un comentariu