News

Dupa ce a devenit mamica, Dido se intoarce la muzica! Artista lanseaza albumul „Girl Who Got Away”

Scris de Administrator

In perioada ce a trecut de la albumul „Safe Trip Home” pe care l-a lansat in 2008 si pana la „Girl Who Got Away”, materialul discografic ce urmeaza sa apara la sfarsitul lunii, Dido a devenit mamica. Totusi, artista promite ca melodiile de pe noul sau album nu au nici o legtura cu… maternitatea!

dido

Recent, Dido a acordat un interviu revistei Rolling Stone, interviu in care vorbeste deschis despre noul ei album, „Girl Who Got Away”, despre fiul ei, Stanley, dar si despre influenta pe care noul statut, acela de mamica, o are asupra pieselor ei.

dido-new-album

„Toate piesele au fost compuse inainte ca Stanley sa apara. Sincer, eu credeam ca acest album va iesi mult mai repede… cam pe la sfarsitul lui 2010. Apoi, am aflat ca sunt insarcinata, ceea ce a fost absolut fantastic! Acest album este un amalgam de arome, emotii de tot soiul. De fapt, intr-un fel… acest material ma reprezinta pe mine ca om si ca artist mai bine decat a facut-o oricare alt album al meu”, povesteste Dido.

In realizarea acestui nou material discografic, artista a avut numerosi colaboratori – unii apropiati ei, precum fratele ei, Rollo (Faithless) si Brian Eno, iar altii noi, printre care si Kendrick Lamar.

Dido spune ca la melodia „Let Us Move On”, rodul colabrorarii dintre ea si Lamar, a lucrat si Jeff Bhasker.

dido-1

„Sunt un mare fan al lui Kanye West. Cred ca e minunat. Mi-ar placea sa facem o piesa impreuna intr-o buna zi. Ii ador muzica. Asta este unul dintre motivele pentru care mi-am dorit sa lucrez cu Jeff Bashker”, a mai adaugat ea.

Dido este de parere ca muzica trebuie sa reflecte experientele prin care treci si ca, pentru ca melodiile sa nu se asemene intre ele, ai nevoie sa lucrezi cu oameni dieriti.

„Mereu inveti ceva nou, iar asta face ca muzica si melodiile sa fie din ce in ce mai interesante. Nu as fi scris niciodata o piesa precum ‚End of Night’ cu Rollo. Imi place varietatea, iar ea se obtine daca lucrezi cu oameni diferiti in momente diferite”, continua Dido.

Artista intelege insa importanta relatiilor pe termen lung si a familiaritatii. Spre exemplu, spune ca piesa de pe album care o reprezinta cel mai bine este una ale carei versuri nici macar nu au fost scrise de ea.

„’ ‘Sitting on the Roof of the World’ este o piesa compusa de fratele meu, dar simt ca ma reprezinta atat de bine. Cred ca asta e avantajul faptului ca lucrez cu Rollo. Este singurul om care a scris versuri pentru mine si pare ca e parte din mine. Ma surprinde mereu cu versurile lui. LA inceput le cant intr-un fel, crezand ca au un anumit inteles, iar apoi, dintr-o data, realizez ca sunt despre cu totul altceva”, a declarat ea pentru „Rolling Stone”.

In vreme ce piesele noi au fost compuse inainte ca fiul ei sa apara, artista recunoaste ca le simte diferit acum, dupa ce a devenit mama.

„O melodie precum ‚No Freedom’, spre exemplu, a fost scrisa despre un anume lucru, iar dupa ce Stanley a aparut pe lume parca a capatat un inteles cu totul nou. Acum privesc totul prin ochii micutului”, spune proaspata mamica.

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu