Stiri Interne

Dragos Bucurenci, cenzurat si dat afara din emisiunea de la Realitatea TV. Reactii dure online!

Scris de Alexandru Manea

Dragos Bucurenci a fost cenzurat si dat afara din emisiunea „Acasa la oamenii Realitatii”, realizata de Alexandra Pacuraru, fiica unuia din patronii televiziunii, pe motiv ca a avut curajul de a-l contrazice pe purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane spunandu-i ca multi romani au plecat din tara pentru ca erau dezamagiti de “valorile conservatoare promovate de biserica ortodoxa”.

Dragos Bucurenci, cenzurat si dat afara din emisiunea de la Realitatea TV

S-a iscat revolta pe retelele de socializare dupa ce Dragos Bucurenci a povestit ce i s-a intamplat zilele trecute cand a fost dat afara dintr-o emisiune de la Realitatea TV, la care era invitat.

Unul din subiectele discutate in emisiune a fost homosexualitatea, iar, in plus, Bucurenci trebuia sa discute despre mitingul contra guvernulului al romanilor din Diaspora, programat a avea loc pe 10 august, insa acesta a avut marea surpriza sa constate ca in platou se afla si purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, care sustinea ca romanii au plecat din tara “pentru ca le e dor de valorile bisericii ortodoxe, pe care se duc sa le caute in Occidentul primitor”.

La auzul acestei teorii, Dragos Bucurenci a declarat ca, din contra, multi romani au plecat din tara pentru ca erau dezamagiti de “valorile conservatoare promovate de biserica ortodoxa”. Pentru a a indraznit sa il contrazica si sa desconsidere opinia bisericii, Dragos Bucurenci a fost dat afara din emisiune de catre prezentatoarea Alexandra Pacuraru, fiica unuia din patronii televiziunii.

Socat de cele intamplate, Dragos Bucurenci a povestit totul pe pagina lui de socializare, starnind o adevarata revolta pe internet din partea celor care il sustin.

„Nu-mi vine sa cred ca asta s-a intamplat in Romania zilelor noastre. In pauza publicitara, Alexandra Pacuraru, prezentatoarea emisiunii „Acasa la oamenii Realitatii”, mi-a cerut sa plec din platou pentru ca am indraznit sa-l contrazic pe purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane si s-o intreb de ce calatoreste cu avionul duminica dimineata cand credinciosii adevarati merg la slujba. Revin cu detalii dupa ce-mi revin din soc.“, a scris el pe pagina sa de Facebook.

„ M-a cautat vineri un producator de la Realitatea si m-a invitat duminica la ora 17 la o emisiune despre mitingul programat pe 10 august. N-am intrebat ce emisiune pentru ca la Realitatea sunt multe talk show-uri si nu le stiu pe toate. Am intrebat, in schimb, asa cum fac intotdeauna, cine mai vine. Mi s-a spus ca vor fi mai multi invitati, intre care si tatal unui supravietuitor de la Colectiv si Vlad Voiculescu .

Mi s-a parut congruent cu talk show-urile la care particip de obicei la Realitatea si am acceptat. Cand am ajuns in platou, am recunoscut-o pe prezentatoare. O vazusem intr-o inregistrare pe Internet intr-o dezbatere despre religie si educatie in care toti invitatii erau de aceeasi parere. Nu mi s-a parut de bun augur. Am aruncat o privire in platou, l-am zarit pe purtatorul de cuvant al BOR, d-l Banescu, si m-am intrebat daca nu am gresit cumva ora. L-am sunat pe producator si i-am spus ca am ajuns. Omul a iesit din regie si m-a poftit la machiaj, apoi in platou. L-am intrebat, ca sa nu fie niciun dubiu, daca aceia sunt invitatii „Domnul acela nu este purtatorul de cuvant al BOR?” „Ba da.” „Si discutam despre mitingul din 10 august?” „Da”. OK.

Chiar eram curios sa aflu ce are biserica ortodoxa de spus despre acest miting. I-am si spus d-lui Banescu ca ma bucur sa-l cunosc, cand am dat mana cu dumnealui. Din pacate, in loc sa vorbim despre miting, emisiunea a inceput cu un lung solilocviu al d-lui Banescu din care am aflat ca romanii pleaca din tara pentru ca le e dor de valorile bisericii ortodoxe, pe care se duc sa le caute in Occidentul primitor.

Cand mi-a venit randul, am povestit ca eu stiu romani care au plecat din pricina valorilor conservatoare promovate de biserica ortodoxa. Interventia mea a starnit nu numai mania fireasca a d-lui Banescu, ci si urgia prezentatoarei, care si-a abandonat complet rolul de moderator, exact cum o vazusem in inregistrarea de pe Internet, de care, de altfel, i-am si adus aminte. La un moment dat mi-a spus ca am gresit emisiunea, ceea ce era, deja, de domeniul evidentei…

Il respect pe d-l Banescu si nu-l invidiez pentru munca pe care o are, de a da o fata umana, prietenoasa si contemporana unei institutii invechite, corupte si anacronice. Daca mi s-ar fi spus ca va veni si dumnealui, i-as fi atras atentia producatorului ca va urma o dezbatere furtunoasa. Cel mai probabil, as fi declinat invitatia. Dar nu inteleg sa-mi tin opiniile pentru mine intr-o emisiune in care am fost invitat si in platoul unei televiziuni care sustine seara de seara prin toate vocile sale valorile statului de drept (de exemplu, libertatea de constiinta si libertatea de exprimare).

As vrea sa-mi cer iertare si pe aceasta cale d-lui Banescu pentru ca nu mi-am luat ramas bun la plecare (a trebuit sa-mi atraga dumnealui atentia, altfel as fi plecat fara s-o fac). Eram absolut bulversat de ceea ce mi se intamplase. Singura data cand am mai parasit un platou de televiziune in timpul emisiei a fost pentru a nu continua o dezbatere cu Corneliu Vadim Tudor. Dar atunci, in 2006, am plecat eu, din proprie initiativa. Astazi, in 2018, mi s-a cerut sa plec. N-am exagerat cand am spus ca eram in soc. Ceea ce s-a intamplat astazi la Realitatea este unul dintre motivele pentru care prietenii mei pleaca din Romania“, a adaugat el.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu