Stiri Interne

Dragoș Bucur și scandalul COVID. De ce a zis că nu poartă mască și cum se apără!

Scris de Ana Kozma

Dragoș Bucur a stârnit o mulțime de reacții în mediul online după o postare prin care anunța că nu se vaccinează și nici nu poartă mască de protecție. Iată cum se apără actorul!

Dragoș Bucur și scandalul COVID. De ce a zis că nu poartă mască și cum se apără!

În urmă cu 2 zile, Dragoș Bucur a postat pe rețelele de socializare un mesaj care a stârnit numeroase controverse. „În caz că nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.

In cazul in care nu aveați pe cine sa înjurați: nu ma vaccinez și nu port masca.

Publicată de Dragos Bucur pe Marţi, 9 februarie 2021

Într-un timp foarte scurt, un număr record de oameni au reacționat la mesajul lui Dragoș Bucur. Mulți dintre ei, adresându-i injurii și cuvinte jignitoare.

Seara trecută, actorul a simțit nevoia să posteze un nou mesaj, mai amplu, prin care își explică poziția.

„Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor, cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac. De ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați. Să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Dragoș Bucur are coronavirus. Cum se simte actorul!

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască. Apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că mai bine tac decât să spun ce cred. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.

Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corecta, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teama să se exprime public, fie preferă sa stea departe de online”, a scris Dragoș Bucur.

În luna septembrie a anului trecut, actorul a fost depistat pozitiv cu temutul virus SARS-CoV-2, motiv pentru care filmările pentru emisiunea pe care o prezintă la PRO TV au fost suspendate pentru o perioadă.

Scrie un comentariu