ADPM Health

Dr. Adrian Mina: Energizantele va distrug dintii!

Scris de Alexandru Manea

Bauturile energizante ataca dintii, iar acest lucru se observa cel mai bine la sportivii care obisnuiesc sa consume acest tip de bauturi. Medicul stomatolog Adrian Mina explica in ce mod afecteaza acest produs sanatatea celor care il consuma.

Dr. Adrian Mina: Energizantele va distrug dintii!

Un studiu realizat recent demonstreaza ca din ce in ce mai multi sportivi de top isi strica dintii, iar de vina ar fi exclusiv bauturile energizante pe care le consuma!

“Este important sa ai un regim alimentar sanatos la orice varsta, cu atat mai mult daca esti sportiv si faci efort fizic sustinut, cum este cazul sportivilor. Acestia, desi au un regim alimentar echilibrat si consulta medicul stomatolog cu regularitate, au totusi probleme dentare. Motivul? Bauturile energizante, gelurile si batoanele proteice consumate pentru cresterea performantei sunt printre produsele icare duc la aparitia problemelor dentare”, explica medicul stomatolog Adrian Mina.

Continutul ridicat de zahar al acestor bauturi energizante s-ar parea ca este de vina pentru aparitia problemelor la nivel dentar in ciuda igienei orale realizate corespunzator.

“Continutul crescut de zahar al acestora favorizeaza aparitia cariilor dentare, desi persoanele in cauza prezinta o igiena dentara riguroasa, cu realizarea periajului dentar de doua ori pe zi si folosirea atei dentare. Cariile dentare se produc din cauza dezechilibrelor determinate de modificarea ph-ului cavitatii orale, ca urmare a consumului de bauturi si geluri energizante si a batoanelor proteice bogate in zaharuri”, adauga medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Dental Clinic.

Insa nu doar dintii se pot imbolnavi din pricina consumului de bauturi energizante si batoane proteice, ci si gingiile.

“O alta problema intalnita la sportivi este imbolnavirea gingiilor. Problema este pusa pe baza consumului de produse energizante”, dezvaluie medicul stomatolog Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina explica ce ar trebui facut pentru evitarea aparitiei unor astfel de probleme la nivel dentar si gingival.

„Una dintre metodele de prevenire a cariilor dentare si a imbolnavirilor dentare este in primul rand diminuarea aportului de zahar prin reducerea cantitativa a produselor mai sus mentionate. De asemenea, o crestere a cantitatii de fluor in aportul zilnic va creste rezistenta dintilor la carie si ii va proteja de factorii nocivi rezultati in urma procesarii zaharului de catre microorganismele din cavitatea orala. Cresterea aportului de fluor se poate face in mod optim, prin introducerea in rutina zilnica a apelor de gura, bogate in fluor si a fluorizarilor regulate in cabinetul stomatologic”, recomanda medicul Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare.

 

 

 

Scrie un comentariu