ADPM Health

Dr. Adrian Mina: Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi o pasta de dinti

Scris de Alexandru Manea

Exista zeci de tipuri paste de dinti in farmacii sau pe rafturile supermaketurilor insa putini sunt cei care isi aleg pasta de dinti in functie de necesitatile individuale si ingredientele pe care contine produsul.

Dr. Adrian Mina: Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi o pasta de dinti

Iata ce sfaturi utile primim de la medicul stomatolog Adrian Mina.

Pasta de dinti se alege dupa o consultatie la dentist

“Primul lucru pe care trebuie sa-l faca o persoana pentru a avea o igiena orala corespunzatoare este sa apeleze la sfatul medicului stomatolog, care, dupa consultatie va oferi sfaturile indicate. Pasta de dinti nu se alege la intamplare”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Pasta de dinti se alege in functie de nevoi

“Daca ai dinti sensibili trebuie sa alegi o pasta de dinti pentru aceasta categorie. Genul aceste de pasta de dinti contine nitrat de potasiu – un agent ce captuseste dentina si nu permite stimulului sa ajunga la dinte. Daca ai probleme parodontale atunci trebuie sa folosesti pasta de dinti ce contine clorhexidina ca substanta activa.

Pentru cei care isi doresc dinti mai albi exista pastele de dinti cu carbon activ, calciu activ sau cele ce contin particole fine de nisip ce curata petele de pe dinti intr-un mod eficient. Persoanelor ce sufera de halena le recomand pastele de dinti halicontrol, ce neutralizeaza respiratia urat mirositoare.”

Pasta de dinti trebuie sa lupte impotriva tartrului

“Prima utilitate a unei paste de dinti este aceea de a inlatura resturile de mancare, bacteriile si petele de pe dinti. Acest lucru se obtine daca pasta contine agenti abrazivi precum carbonat de calciu si siliciu. Recomand tuturor sa citeasca eticheta si sa aleaga, in primul rand, o pasta de dinti care are rol anti-tartru”, continua medicul Adrian Mina.

Pasta de dinti nu trebuie sa contina alcool, parabeni sau SLS

“Recomand doar acele paste de dinti si ape de gura ce nu contin alcool sau SLS. Acesta din urma este un suflat de sodium, un agent de spumare ce produce mai mult clabuc in momentul in care ne spalam pe dinti si da impresia ca tot procesul este mai eficient. SLS-ul este o substanta daunatoare organismului si poate cauza complicatii ale starii generale de sanatate pe termen lung. Trebuie sa va feriti si de pastele de dinti ce contin parabeni – conservanti care sunt adaugati in pasta de dinti si care nu sunt benefici organismului”, mai spune medicul Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este unul din cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare.

Vrei fatete dentare? Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

 

Adrian Mina a prezentat recent viitorul industriei de stomatologie: noua tehnologie eco-friendly care poate lua amprenta si produce coroana dentara in aceeasi sedinta, printr-o modalitate integral digitala.

Este vorba de un aparat de ultima generatie ce scaneaza zona pe care se lucreaza, ia amprenta virtuala pentru ca apoi o imprimanta 3D sa frezeze la perfectie coroana necesara in doar cateva minute.

in acest mod, pacientul poate pleca acasa cu dintele refacut in aceeasi sedinta.

Scrie un comentariu