ADPM Health

Dr. Adrian Mina: 5 greseli elementare pe care le faci de ai probleme cu dintii

Scris de Alexandru Manea

Desi ne aflam in anul 2019, iar accesul la informatie este mai facil ca niciodata, medicii stomatologi inca se confrunta cu situatii in care pacientii ajung la cabinetul lor abia atunci cand este vorba de o urgenta, cand, de multe ori, este prea tarziu pentru a salva dintele afectat.

Dr. Adrian Mina: 5 greseli elementare pe care le faci de ai probleme cu dintii

In plus, din ce in ce mai multi oameni, chiar si tineri, sunt descoperiti cu probleme parodontale. Acestea, ca si cariile, este necesar sa fie descoperite la timp. Medicul stomatolog Adrian Mina enumera cinci situatii des intalnite care complica situatia fiecarui pacient, pornite de la obiceiuri des intalnite in randul acestora. Acestea sunt 5 lucruri pe care orice medic stomatolog si-ar dori ca pacientii sa le cunoasca.

 

  1. Daca nu te doare, nu inseamna ca nu ai probleme cu dintii.

„Cel mai important lucru pe care pacientii trebuie sa il cunoasca despre sanatatea oro-dentara este ca lipsa durerii nu exclude niciodata prezenta problemelor la nivel dentar. Multi ajung la medicul stomatolog dupa aparitia durerii, moment in care tratamentul se complica sau nu se mai poate face nimic pentru a salva dintele in cauza. O consultatie periodica o data la 6 luni identifica noile probleme aparute si le trateaza in stadiile incipiente, pacientul fiind astfel menajat de durerea care survine in urma evolutiei si a complicatiilor”, spune Dr. Adrian Mina.

 

  1. Spala-te corect pe dinti

„Este cel mai simplu si elementar lucru. De aici porneste totul. Igiena riguroasa este principalul si cel mai important factor in mentinerea sanatatii dentare. Chiar si dupa realizarea tratamentelor in clinicile de stomatologie, partea cea mai importanta ii revine pacientului prin mentinerea igienei. Lipsa igienei corespunzatoare duce la aparitia de noi probleme dentare si la compromiterea lucrarilor anterior realizate ”, mentioenaza Dr. Adrian Mina..

 

  1. Asculta-ti intotdeauna medicul stomatolog!

„O problema des intalnita este reprezentata de capacitatea pacientilor de a intelege caracterul de individualitate a fiecarei persoane. Acest lucru se traduce prin faptul ca fiecare pacient necesita un anumit tip de tratament pentru rezolvarea problemelor dentare. In aceasta situatie, tratamentele si dorintele exprimate de pacient trebuie sa fie in balanta cu particularitatile acestuia, iar, daca acest lucru nu este realizabil din motive medicale, tratamenul propus de medicul stomatolog trebuie sa primeze in fata dorintelor si a tratamentelor nerealiste.”, adauga Dr. Adrian Mina.

 

  1. Remediile naturise nu functioneaza pentru sanatatea dintilor!

„Remediile naturiste nu sunt decat modalitati prin care ne pacalim pe noi insine, atunci cand vine vorba despre tratamentul cariilor si al altor afectiuni ale cavitatii orale. Problemele oro-dentare nu dispar prin minune si nici cu ajutorul tratamentelor naturiste. O consultatie la medicul stomatolog identifica problemele si duce la rezolvarea acestora, in timp ce remediile mai sus mentionate nu opresc evolutia afectiunii si duc la complicarea acesteia”, explica Dr. Adrian Mina.

 

  1. Intelege ca problemele dintilor pot dauna sanatatii intregului organism!

„Inainte de a considera ca nu avem nevoie de serviciile unui medic stomatolog, trebuie sa ne gandim la relatia stransa dintre sanatatea oro-dentara si cea a intregului organism. Problemele dentare pot avea rasunet important asupra starii de sanatate generala, iar lipsa initiativei de a le rezolva are ca si rezultat complicatii ale starii de sanatate. Drept urmare, pentru o sanatate a intregului organism, nu omiteti rezolvarea problemelor dentare”, spune Dr. Adrian Mina.

 

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare.

Scrie un comentariu