News Stiri externe

Donald Trump nu s-a aplecat in fata Reginei. De cate ori a incalcat protocolul?

Scris de Christian Stan

Donald Trump a intalnit-o pentru prima data pe regina Elisabeta a II-a, iar o lume intreaga a fost cu ochii pe acestia pentru ca toti erau curiosi daca presedintele Americii va respecta protocolul regal sau nu. Exista o lista stricta cu lucrurile care sunt permise sau nu in preajma Majestatii Sale, pe care insa Donald nu le-a respectat.

Intalnirea dintre Regina Elisabeta a II-a si Donald Trump a fost marcata de un moment stanjenitor care nu a durat mai mult de 20 de secunde, dar a fost suficient ca sa aprinda vocile din social media care l-au criticat dur pe presedinte.

Inca de la primele clipe ale intalnirii, Donald Trump a dat mana cu regina, insa nu s-a inclinat. Si Melania Trump a omis acest lucru. Conform protocolului regal, cand o persoana intalneste regina Marii Britanii, trebuie sa incline usor capul, nu este nevoie de o miscare mai ampla, iar femeile trebuie sa realizeze o mica reverenta. Oamenii au avut multe comentarii rautacioase la adresa lui Trump, comentand faptul ca nu s-a inclinat. Insa se pare ca exista si exceptii:

“Americanii nu se inclina si nu fac reverente in fata suveranilor straini” – a declarat un expert in conduita regala pentru HarpersBazaar.com

Confrom CNN, nici presedintele Barack Obama nu s-a inclinat in fata reginei de la Palatul Windsor cand a intalnit-o in 2011. Insa el i s-a adresat corect, folosind formula de salut “Majestatea Voastra”.

Momentul dramatic al intalnirii, care a starnit multe reactii neagive, s-a intamplat cand Regina Elisabeta a II-a si Donald Trump s-au indreptat catre garda de onoare ca sa primeasca salutul oficial.

Donald Trump a facut cativa pasi inaintea Majestatii Sale dupa ce aceasta a facut un gest care parea sa ii indice lui Trump sa paseasca in fata. Astfel el a taiat calea Reginei si a obligat-o sa il ocolseasca. Momentul a fost foarte stanjenitor si a fost vizibil pentru oricine, chiar daca a este sau nu cunoscator a conduitei corecte. A merge in fata Reginei reprezinta o incalcare grava a protocolului.

“Daca acestia merg impreuna undeva sau se plimba, Regina trebuia sa paseasca usor in fata lui Trump sau sa mearga in dreptul lui.” – a declarat Grand Harrold, fostul majordom roial, pentru Business Insider.

Despre autor

Christian Stan

Celebrity Adviser & Publicist, PR & Events strategist www.ADPMPR.ro, Celebrity Reporter la Kanal D Romania
Incepand cu 2011, alaturi de echipa ADPM PR, manageriez directiile profesionale ale celor mai cunoscute persoane publice din Romania.
Prin divizia ADPM Events, implementez si promovez cele mai de impact evenimente de presa ori corporate din Romania.
Imi puteti scrie la contact [at] adpm .ro

Scrie un comentariu