Stiri externe

Divorțul secolului. Cum împart banii Melinda și Bill Gates?

Scris de Ana Kozma

Nimeni nu se aștepta la acest lucru, dar iată că Melinda și Bill Gates au ales să divorțeze după 27 de ani de căsnicie. Cum își împart banii la divoț doi dintre cei mai bogați oameni ai planetei?

Divorțul secolului. Cum împart banii Melinda și Bill Gates?

Melinda și Bill Gates au luat o lume întreagă prin surprindere luni seară, atunci când și-au anunțat public decizia de a divorța.

„După o lungă perioadă în care am analizat și am făcut totul pentru ca relația dintre noi să funcționeze, am luat hotărârea de a pune punct mariajului”, este mesajul comun pe care Bill și Melinda Gates l-au postat pe conturile lor de Twitter.

Cei doi s-au cunoscut în anii 80, atunci când Melinda s-a angajat la Microsoft. Bill Gates a fost de la început interesat de ea, însă i-a luat ceva timp până a invitat-o la o întâlnire. S-au căsătorit mai târziu, în 1994. Au împreună 3 copii și o avere impresionantă.

Bill Gates este pe locul 4 în topul celor mai bogați oameni din lume. Averea lui este estimată la 137 miliarde de dolari. Nici ea nu stă prea rău la acest capitol, cu o avere estimată la circa 60 de miliarde de dolari.

Melinda și Bill Gates administrează împreună Fundația care le poartă numele, înființată în anul 2000. Au anunțat că, în ciuda divorțului, vor continua să facă acest lucru.

„Continuăm să credem în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună la fundaţie, dar nu mai credem că putem să evoluăm împreună ca un cuplu”, a dezvăluit fondatorul Microsoft.

Cererea de divorț a fost depusă deja, semn că nu mai există cale de împăcare. Mulți se întreabă cum își vor împărți averea doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Nu au un contract prenupțial, așa cum se poartă în cazul celor celebri și bogați. Se pare că au reușit să ajungă însă la o înțelegere echitabilă în ceea ce privește împărțirea bunurilor. De asemenea, Melinda nu solicită pensie alimentară.

Nu au terminat facultatea, dar au ajuns miliardari!

Scrie un comentariu