Cinenews

Distributie de exceptie pentru „Atlasul norilor”! Filmul ajunge in Romania pe 23 noiembrie!

Scris de Administrator

Unul din cele mai asteptate filme ale finalului lui 2012, ATLASUL NORILOR, rezultat al muncii de echipa a reputatilor cineasti Lana Wachowski, Tom Tykwer si Andy Wachowski, ajunge in Romania pe 23 noiembrie.

O drama intensa si impresionanta, ATLASUL NORILOR exploreaza impactul consecintelor pe care le au asupra oamenilor actiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului si viitorului.

Povestea urmareste evolutia unui suflet care se transforma de-a lungul catorva secole dintr-un ucigas intr-un erou, modelandu-se prin actiune, mister, drama si romantism. O singura fapta buna reverbereaza pentru a provoca o revolutie la sute de ani distanta in viitor.

Tom Hanks (“Philadelphia,” “Forrest Gump”) si Halle Berry (“Monster’s Ball”) se afla in fruntea distributiei care include nume de marca internationale, precum  Jim Broadbent (“Iris”), Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Zhou Xun, Keith David and David Gyasi, precum si Susan Sarandon (“Dead Man Walking”) si Hugh Grant

Fiecare actor apare in mai multe roluri pe masura ce povestea inainteaza prin timp.
Scenariul si regia apartin trioului Lana Wachowski & Tom Tykwer & Andy Wachowski. 

Fratii Wachowski au schimbat istoria filmului SF cu trilogia “Matrix”, care a avut incasari de peste 1,6 milioane de dolari. Tom Tykwer a castigat un premiu Independet Spirit si o nominalizare la premiile BAFTA pentru regia si scenariul filmului “Run Lola Run”, iar mai recent a regizat thrillerul “Perfume: The Story of a Murderer”, de asemenea castigator al unor premii importante.

Bazat pe romanul best seller cu acelasi nume al lui David Mitchell, si publicat in Romania de editura Humanitas, sub titlul “Atlasul norilor”, filmul e produs de Grant Hill (“The Thin Red Line,” “The Tree of Life”), de doua ori nominalizat la Oscar, Stefan Arndt (“The White Ribbon,” “Goodbye Lenin!,” “Run Lola Run”), de trei ori nominalizat la premiile BAFTA, precum si de Lana Wachowski, Tom Tykwer si Andy Wachowski. 

Philip Lee, Uwe Schott si Wilson Qiu sunt producatori executivi, iar coproducatori sunt Peter Lam, Tony Teo si Alexander van Dülmen; Gigi Oeri este producator asociat. Muzica e compusa de  Tom Tykwer, Johnny Klimek si Reinhold Heil.

Echipa din spatele camerelor de filmat e formata din directorii de imagine John Toll si Frank Griebe, scenografii Uli Hanisch si Hugh Bateup; montajul e realizat de Alexander Berner, iar costumele sunt create de Kym Barrett si Pierre-Yves Gayraud.  Efectele vizuale sunt coordonate de Dan Glass.

Drama, mister, actiune si dragoste nemuritoare intr-o singura poveste care se intinde pe mai multe planuri temporale de-a lungul a 500 de ani. Personaje care se intalnesc si se regasesc dintr-o viata in alta. Nastere si renastere.

Scrie un comentariu