Stiri externe

Discursul pe care l-a tinut Madonna la mitingul din Washington

madonna
Scris de Administrator

Discursul dur tinut de Madonna la mitingul femeilor din Washington nu a fost transmis live de CNN pana la final din cauza abundentei cuvantului „fuck”, precum si al altor termeni si expresii considerate vulgare in audiovizual.

Madonna s-a alaturat sambata mitingului femeilor din Washington si a tinut un discut in fata miilor de protestatari revoltati din cauza presedintelui american Donald Trump.

„Sunteti constienti? Sunteti siguri de asta? Sunteti gata sa zdruncinati lumea? Bine ati venit la Revolutia Iubirii! La rebeliune. La refuzul femeilor de a accepta aceasta noua era a tiraniei. Nu doar femeile sunt in pericol, ci toti oamenii marginalizati. A fi diferit de restul oamenilor ar putea fi considerat o crima. Asta ne face sa ne trezim dracului din acest intuneric”, si-a inceput Madonna discursul.

„Se pare ca am adormit cu totii intr-un  fals simt al confortului. Aceasta justitie va prevala si acest bine va castiga in final. Binele nu a castigat acestea aleger, dar binele va invinge in cele din urma. Ceea ce se intampla astazi inseamna ca suntem departe de final. Ziua de azi marcheaza inceputul, inceputul povestii noastre. Revolutia incepe aici. Lupta pentru dreptul de a fi liber, a fi ceea ce suntem, a fi egali.

Sa protestam impreuna in acest intuneric si la fiecare pas sa stim ca nu ne temem! Ca nu suntem singuri si ca nu vom fi invinsi. Puterea noastra sta in unitate si in faptul ca nicio forta nu are sanse sa se opuna solidaritatii reale.

Si detractorilor care insista ca acest miting nu va duce la nimic, sa va ia dracul! Sa va ia dracul! Este inceputul atat de necesarei schimbari. Schimbare care va cere sacrificii, oameni. Schimbare care va necesita ca multi dintre noi sa facem alte alegeri in vietile noastre, insa asta este simbolul revolutiei. Intrebarea mea pentru voi astazi este: sunteti pregatiti? Spuneti da, suntem gata!

Da, sunt furioasa. Da, sunt indignata. Nu putem cadea in disperare. Asa cum petul W.H. Auden scria candva in ajunul celui de al doilea Razboi Mondial: Trebuie sa ne iubim unul pe altul sau sa murim.

Am ales iubirea. Sunteti alaturi de mine? Spuneti asta odata cu mine: Am ales iubirea. Am ales iubirea. Am ales iubirea”, a incheiat Madonna, in aplauzele multimii.

Scrie un comentariu