News Stiri externe

DIOR, cea mai valoroasa casa de moda din Industria Fashion!

Scris de Christian Stan

Revista Forbes a publicat de curand topul celor mai mari companii din lume. Forbes’ Global 2000 list a pozitionat brand-ul Dior ca fiind cel mai mare de pe piata modei. Anul trecut, Dior a avut venituri de 49 de miliarde de dolari si trebuie sa specificam ca linia Dior Couture nu mai face parte din productia Dior.

Cu toate acestea, in spatele succesului rasunator al casei de moda din Franta, nu stau rujurile rosii, parfumurile si tricourile feministe. Societatea Dior detine 41 % din actiunile companiei mama din care face parte, Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH). Aceasta are in subordine 70 de brand-uri de lux printre care se numara Givenchy sau Céline. O mare parte din veniturile acestora ajunge si in conturile Dior.

 “Multi ani la rand, companiile au avut o conducere complicata. LMVH a cumparat si ultima parte din Dior, pe care anul trecut nu o detinea, aceasta valoreaza 13 miliarde de dolari.” – a explicat revista Forbes

Dupa ce LVMH a achizitionat compania Dior, care detinea si Zara si Nike, a devenit cel mai mare competitor al grupului de lux Kering, care are in subordine brand-uri de top precum Gucci, Saint Laurent si Balenciaga.

Scrie un comentariu