News

De sarbatori, Diana Dumitrescu si sotul ei au mancat lacuste, gandaci si viermi

Scris de Alexandru Manea

De sarbatori, Diana Dumitrescu a inlocuit traditionalele sarmale sau preparatele din carne de porc cu lacuste, gandaci si viermi. Asta deoarece si-a petrecut vacanta in Thailanda, unde a incercat, printre ale preparate culinare locale si aceste „delicatese”.

Diana Dumitrescu si sotul ei, Ducu Ion, au luat calea Asiei de Sud-Est in aceasta vacanta de sarbatori.

Cei doi au petrecut Revelionul in Bangkok, unde au vizitat temple budiste, au admirat minunatiile naturale din insula Koh Hong, dar au si gustat din preparatele traditionale mai putin intalnite la noi.

Este vorba de lacuste, gandaci si viermi, prajiti si vanduti pe strazile din oras.

„Ne-am oprit intr-o piata sa mancam. Aici, pietele sunt ca la noi, doar ca in loc sa iti vanda numai fructe si legume, iti si gatesc, au mese si scaune, te asezi si mananci.

Gasesti de toate, de la supe, la noodles, la urechi de porc afumate sau rata si calamari uscati la soare…. bunatatile sunt multe, dispus sa fi sa le incerci. Nu de alta, dar locul…hmmm…nu pare cel mai curat din lume.

Cu siguranta nu ar trece de normele europene. pana acum am incercat thai noodles, luati de la micile lor gherete de pe strada si gandaci. 

Eu nu am incercat decat lacustele (Bleah…n-au gust) dar Ducu: lacuste, scorpioni, gandaci, viermi… cum suna, dar chiar a mancat!”, a povestit Diana pe blog.

Scrie un comentariu