Stiri externe

Detalii despre ultimele zile din viața Prințului Philip

Scris de Ana Kozma

Prințul Philip al Marii Britanii a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. A ales să părăsească această lume demn, așa cum de altfel și-a și trăit întreaga viață. Iată detalii despre ultimele zile ale soțului Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv consort al unui monarh britanic.

Detalii despre ultimele zile din viața Prințului Philip

Marea Britanie este în doliu după ce Prințul Philip a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Avea mai multe probleme de sănătate, iar în luna februarie a fost de urgență internat în spital.

A petrecut aproape o lună sub stricta supraveghere a medicilor, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața sa. Nu și-a dorit să moară în spital, astfel încât de ceva vreme revenise la Castelul Windsor, acolo unde locuia alături de Regina Elisabeta.

Avea dificultăți în a îndeplini unele sarcini în ultima perioadă, dar era demn. Așa cum a fost întreaga viață. Chiar dacă valeții doreau să îl ajute atunci când, spre exemplu, îi cădeau ochelarii pe jos, Prințul Philip insista să îi ridice el însuși de pe podea. Refuza de asemenea să poarte aparatul auditiv.

După ce a fost externat din spital, Ducele de Edinburgh a petrecut mare parte din timp în camera sa de la Castelul Windsor. Mânca puțin în ultima vreme, iar tabieturile i se schimbaseră.

Avea însă și zile în care se simțea mai bine, se îmbrăca singur și cerea să fie scos la plimbare. Fiindcă se deplasa greu, pentru asta era folosit un scaun cu rotile. Nu dorea să afișeze semne de slăbiciune, astfel că încerca totuși pe cât posibil să se descurce singur.

Prințul Philip și-a petrecut ultima perioadă din viață scriind și citind scrisori de la cei dragi, dar și povestind la telefon cu familia. Întreaga viață și-a trăit-o demn și nu obișnuia niciodată să se plângă, chiar dacă uneori avea dureri.

Prințul Philip al Marii Britanii a murit

Scrie un comentariu