Evenimente

Designerul Venera Arapu a deschis primul restaurant de autor din Romania

Situat in zona Pietei Dorobanti, primul restaurant de autor semnat Venera Arapu, Market 8 este o scena pe care creatoarea se exprima din toate punctele de vedere, de la concept, la amenajare si pana la elaborarea meniului. Intr-un cuvant, Market 8 reprezinta o fereastra catre un stil de viata.

In urma cu putin timp, designerul Venera Arapu a inaugurat primul restaurant de autor din Romania. Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor oaspeti de seama precum Mircea si Mihaela Geoana, Maria Marinescu si Frank Collin, Lena Criveanu, Ileana Badiu si Joaquin Bonilla precum si Camelia Sucu, insotita de una dintre fiicele sale.

“Un restaurant de autor este mai mult decat un simplu proiect, este o aventura, iar pentru mine reprezinta o mare provocare. Market 8 este o parte din mine, o scena, o bucatarie, un design, un gust, adica, in cele din urma, un stil si un mod de a fi.

Aici am adus dragostea mea pentru frumos si pasiunea mea dintotdeauna pentru tot ceea ce inseamna NOU. Asa cum in meseria mea am experimentat mereu combinatii de texturi, materiale, culori, la fel imi place si in bucatarie sa experimentez combinatii inedite de ingrediente, arome, gusturi, culori” a declarat Venera Arapu.

Un spatiu plin de energie, potrivit pentru un mic dejun tonic, un pranz rapid, un cocktail intre doua intalniri, o cina eleganta sau doar o cafea buna intr-o companie placuta, Market 8 promoveaza un stil caracterizat prin simplitate si rafinament. Din respect pentru arta culinara, bucataria Market 8 foloseste numai ingrediente premium.

Meniul este alcatuit din combinatii particulare de gusturi si texturi. Mille feuille de foie gras cu dulceata si ceapa, salata de ciuperci cu deep-fried brie si crispy skin eggs, salata de creveti cu avocado si portocale cu dressing de menta si busuioc, temoura de creveti si paste soba in supa miso reprezinta doar cateva dintre preparate.

Pe terasa Market 8, deschisa pe tot parcursul anului, va puteti bucura in perioada de Happy Hour de cocktail-uri originale: Red China, Orange Elixir, Mango Drops, Ginger Melon Basil, Lychee Martini, Tokyo Peach si multe altele.Lista de vinuri, conceputa cu ajutorul sommelier-ului Achim, cuprinde peste 50 de sortimente de vin din zone viticole consacrate din Romania, Franta, Italia, Chile si Argentina, cele mai multe dintre ele fiind disponibile si la pahar.

Dorind sa sprijine tinerii artisti romani emergenti, Market 8 expune pe tot parcursul anului lucrari ale acestora, lucrari ce pot fi achizitionate. Pe site-ul Market 8, www.market8.ro,  si in cadrul unor pliante speciale vor fi disponibile, luna de luna, imagini si detalii de prezentare a lucrarilor expuse.

Scrie un comentariu