Stiri Interne

Designerul Simina Filat a obtinut 60.000 de euro, finantare de la Uniunea Europena. Iata pentru ce!

Scris de Alexandru Manea

Designerul roman Simina Filat (leader de proiect), arhitectul dr. Emil Ivanescu si arhitectul Min Hong (Novum – Franta) a obtinut o finantare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeana pentru proiectul Rummy, un produs multifunctional cu multiple utilizari, de la obiect de mobilier, pana la piesa vestimentara.

Designerul Simina Filat a obtinut 60.000 de euro, finantare de la Uniunea Europena. Iata pentru ce!

Proiectul a fost premiat in cadrul Worth Partnership Projects, una dintre cele mai prestigioase medii de promovare, depistare si de sustinere a creativitatii autentice, pentru nevoile noii economii.

„Aceasta este mai mult decat o simpla finantare si  nu se limiteaza la suma efectiva de bani primita pentru a sprijini productia si comercializarea Rummy. Miza competitiei se materializeaza pe mai multe planuri, primul fiind cel de recunoastere a unui proiect si a unui autor, ca valoare creativa de nivel global, dar si de adoptare si integrare a acestuia in sistemul noii economii, prin metode de mentorat si sustinere. Al doilea plan este cel de constituire a unor comunitati creative functionale, sustenabile si inovatoare, capabile sa schimbe mentalitati. Aceste entitati creative au ca misiune sa sustina schimbarea, nu doar pe plan cultural, cat mai ales economic, iar al treilea plan este sprijinul financiar pentru realizarea in conditii exceptionale a prototipului ales.”, a declarat designerul Simina Filat.

In competitia organizata de Uniunea Europeana prin intermediul parteneriatului WORTH au fost inscrise 183 de proiecte din Europa, 65 dintre acestea, printre care si Rummy, primind finantare pentru productie si distributie. Procesul de evaluare si selectie a proiectelor castigatoare a avut loc pe 1 si 2 martie 2019, in Valencia.

Ruumy este un perete arhitectural, modular, care poate fi combinat pentru a forma pereti despartitori, dressing, articole de mobilier pentru casa sau chiar articole de imbracaminte. Designul permite transformarea dressingul intr-un articol de imbracaminte, geanta sau obiecte de casa.

Realizat din material moale, Ruumy este un dressing modular in forma de puzzle cu pana la 10 utilizari extrem de functionale. Produsul ii ajuta pe cei care se deplaseaza frecvent sa munceasca si sa transporte cu usurinta o parte din mobilierul lor. Numele produsului a fost ales prin alaturarea cuvintelor “room” (camera), Roomies (colegi de locuinta, care isi imprumuta deseori lucrurile unul altuia) si „Remy” (joc de societate).

Echipa romano-franceza va beneficia de o finantare de 60.000 euro, care include sprijin financiar pentru a transforma conceptul intr-un produs comercial si a-l introduce pe piata (10.000 de euro), coaching personalizat si mentorat in privinta designului, tehnologiei, proceselpr de fabric atie si strategiei de business, participare la doua targuri internationale si activitati de networking (50.000 de euro).

 

 

 

Despre Simina Filat

 

Simina Filat face parte din noul val de creatori romani care raspund punctual, prin solutii strategice, utilizand instrumente creative, provocarilor complexe cu care se confrunta societatea actuala.

Rezultatele gandirii sale creative, respecta criteriile misiunii asumate, de a crea premizele unui viitor sustenabil, prin abordarea unui nou mod de a percepe realitatea ca sistem integrativ: realitatea fizica, virtuala, realitatea augmentata (Augmented reality – AR), tehnologia comunicarii si elementele culturii postinternet.

Simina Filat este designerul din spatele brandului „Simina Filat Design”, care are la activ cel putin 100 de produse comerciale virale. In cadrul brandului a fost deschisa o directie de cercetare, care sa raspunda la schimbarile disruptive ale acestui moment istoric.

 

Despre Worth Partnership Projects

Proiectul de parteneriat „WORTH”, o initiativa a Uniunii Europene,  sprijina colaborarile intre IMM-uri si designeri start-up, producatorii si firmele de tehnologie pentru a crea produse si idei inovatoare si bazate pe design. Initiativa este finantata in cadrul programului COSME si este implementata de un consortiu din intreaga Europa, avand convingerea ca industriile creative (IMM-urile si start-up-urile) sunt factorii-cheie ai cresterii economice in Europa.

Proiectul de parteneriat WORTH este finantat prin Programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea intreprinderilor si pentru intreprinderi mici si mijlocii.

 

 

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu