Stiri externe

Designerul Kenzo a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Scris de Ana Kozma

Zile negre în lumea internațională a modei. Faimosul designer Kenzo a murit la vârsta de 81 de ani după ce s-a infectat cu COVID-19. Află toate detaliile!

Designerul Kenzo a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Designerul Kenzo a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Veste teribilă în lumea internațională a modei. Kenzo Takada a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Era internat în spitalul Neuilly-sur-Seine din Paris, după ce fusese infectat cu COVID-19.

Din păcate, vârsta înaintată și complicațiile cauzate de infectarea cu coronavirus i-au fost fatale omului ce a pus bazele brand-ului Kenzo.

Kenzo a fost primul designer japonez ce și-a făcut un renume pe scena modei din Paris. Era cunoscut pentru elementele grafice, imprimeurile inspirate din junglă și culorile eclectice pe care le folosea în colecțiile sale.

Cunoscut pentru grafica sa strălucitoare, imprimeurile inspirate din junglă și utilizarea eclectică a culorilor, el a fost primul designer japonez care a câștigat importanță pe scena modei din Paris.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a adus un omagiu pe Twitter: „Designer cu un imens talent, el le-a dat culorii și luminii locului lor în lumea modei. Parisul plânge acum pe unul dintre fiii săi”.

„Am fost un fan al mărcii în anii 1970, încă de la început. Era un mare designer”, a spus Sidney Toledano, CEO al conglomeratului de lux LVMH care deține marca Kenzo.

Kenzo s-a născut în anul 1939 la Hyogo, Japonia. A urmat școala de modă în Tokyo, iar în 1965 s-a mutat la Paris. 5 ani mai târziu și-a deschis primul magazin în capitala franceză și a creat legendarul brand Kenzo.

Prezentarea colectiei Kenzo X H&M. Cum au defilat modelele si ce vedete au urmarit-o!

Scrie un comentariu