News

Demersul de a salva vieti al Andreei Marin, amanat de Ministrul Sanatatii

Demersul Andreei Marin de a-l convinge pe Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, de a modifica Ordinul 50/2004, si a salva astfel multe vieti, a fost frant ieri. Cu doar cateva ore, Andreea a aflat ca ministrul nu va ajunge la intalnire pentru ca au intervenit urgente la Parlament.

Andreea Marin a aflat ca intalnirea pe care trebuia sa o aiba cu ministrul sanatatii a fost amanata pentru joi nu de la reprezentantii ministrului direct, ci prin intermediul unei jurnaliste. Aceasta a aflat de schimbarea brusca a programului lui Attila luni dimineata si a instiintat-o pe Andreea Marin pentru a nu se duce degeaba la ora 14, la biroul ministrului, asa cum era programat, alaturi de un avocat si de reprezentantii Asociatiei Salveaza Vieti.

Andreea Marin este hotarata sa lupte mai departe pana cand va reusi sa schimbe Ordinul 50.2004 care poate fi o sansa reala la viata pentru atatia romani cu boli galopante (de pilda leucemii, tumori pe creier sau alte forme galopante de cancer), aflati la limita dintre viata si moarte, care necesita interventii costisitoare in timp record, si nu pot fi salvati in termenul necesar in Romania.

„Vreau sa privesc pozitiv lucrurile si sa gandesc, asa cum mi-a fost transmis de la cabinetul domnului ministru, ca pur si simplu a intervenit ceva mai important in programul domniei sale si a fost nevoit sa amane. Sunt atatia oameni care ni s-au alaturat în aceasta campanie, romani din peste 170 de localitati ale tarii si din alte 20 de tari ale lumii, de unde diaspora urmareste cu mare interes demersul nostru, incat nu pot sa gandesc ca toti acesti oameni si asteptarile lor nu conteaza pentru cei platiti din bani publici sa vegheze pentru sanatatea noastra.

Astept cu interes întalnirea promisa joi, 23 septembrie, ora 10.00, si sper sa nu mai intervina nimic atunci. In fond, ce-i mai important decat oamenii ale caror vieti atarna ca de un fir de ata de aceasta schimbare profunda a Ordinului 50/2004, pe care ne-o dorim si pentru care muncim voluntar de multa vreme? Sau poate ca sunt eu subiectiva, fireste ca mi s-ar putea raspunde ca exista si lucruri mai importante, de neamanat.

Vreau sa fac echipa cu Asociatia „Salveaza Vieti” si Ministerul Sanatatii pentru a construi ceva pe termen lung, nu sa fim pe pozitii opuse. Deocamdata este vorba despre o singura amanare si nu vreau sa dramatizez. Hotararea mea si a colegilor mei e de a merge pana foarte departe.

Ne obliga vietile oamenilor care s-au pierdut sub ochii nostri asteptand un raspuns pentru dosarele lor, care nu a mai venit sau a sosit prea tarziu. E posibil sa ai cancer si sa primesti raspunsul la dosarul tau peste doi ani? Sau sa ti se transmita ca dosarul tau s-a pierdut pe drum?”, a declarat Andreea pentru ring. Mai multe amanunte despre demersul laudabil al Andreei Marin si despre petitita semnata de mii de oameni din Romania si de peste hotare puteti gasi pe blogul personal al vedetei.

Scrie un comentariu