2 Principale Stiri Interne

De la Phoenix la… Pasarea Rock!

Scris de Alexandru Manea

Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, fostii Phoenix, lanseaza noul proiect Pasarea Rock printr-un concert ce va avea loc pe 25 martie 2014, la Sala Palatului

Pasarea Rock@Folk You_Vama Veche

Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica sunt muzicieni prodigiosi care, ajunsi la varsta maturitatii artistice, aleg cu intelepciune sa nu se rupa de trecut, ci sa caute in experienta comuna a tineretii, puterea si forta de a duce mai departe o poveste care a facut legenda.

Anul acesta, Baniciu, Kappl si Lipan prezinta Pasarea Rock, cel mai nou proiect muzical al celor trei. Desi s-au mai intalnit pe aceeasi scena in 2013 la diverse festivaluri sau evenimente muzicale, Baniciu, Kappl & Lipan vor sustine concertul de „investire” a trupei Pasarea Rock in data de 25 martie 2014, la Sala Palatului, incepand cu ora 19:00.

Spectacolul care va dura mai mult de doua ore, va fi unul complet: lumini, sunet, scenografie si costume deosebite, si va aduce in fata publicului si invitati speciali.

Cele cateva aparitii ca „supergrup” au fost atat de bine primite de public, incat experienta de a canta in aceasta formula a devenit certitudine.

In 2013, Baniciu, Kappl & Lipan au deschis concertul Deep Purple (Cluj-Napoca), au participat la Festivalul Folk You!, editiile Vama Veche si Bucuresti, la spectacolul „Centenar Maria Tanase” din Bucuresti si au sustinut un concert la Targu Mures.

Mircea Baniciu este vocea inconfundabila a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu a celui mai titrat album rock romanesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan Tandarica spiritul viu si energia unui proiect foarte nou si vechi deopotriva.

Pasarea Rock_foto 2

 

Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, insa involuntar si irezistibil se simt atrasi de formula care i-a consacrat. Proiectul este intregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitara electrica, Marius Batu – chitara acustica si backing vocal.

Invitat special: Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”, va condimenta spectacolul cu interventiile sale diabolice.
Repertoriul stabilit pentru spectacolul de la Sala Palatului include compozitii de pe albumul Cantafabule; hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu; piese reorchestrate, ce fac parte din prima opera rock simfonic romaneasca, Mesterul Manole, care a avut premiera mondiala la finele lunii noiembrie 2013, la Timisoara. Acestora li se adauga noi piese rock cu influente din folclorul universal, compuse special pentru acest proiect si care combina sunetul anilor ’70, cu soundul secolului 21, trecand prin filtrul personal al fiecaruia dintre cei trei muzicieni.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Libraria Eminescu, EuroGSM – Bucuresti Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrala, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – Bucuresti Lujerului (in incinta Hypermarketului Cora Lujerului) si online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.
Pret bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu