ADPM Health

De la ce varsta e bine sa expunem copiii la soare? Ela Craciun explica!

Scris de Alexandru Manea

Ne aflam in plin sezon al vacantelor, iar multi dintre proaspetii parinti au in plan sa plece in concediu la mare alaturi de bebelusii lor. Este bine sa ii expuna la soare? De la ce varsta este indicat sa o faca? Acestea sunt doar cateva din temele de discutie dezbatute de Ela Craciun in comunitatea ei online dedicata parintilor.

De la ce varsta e bine sa expunem copiii la soare?

Vedeta a contactat medicii si a aflat in ce mod este indicat sa expunem la soare copiii aflati in primele luni sau ani de viata.

“Anul trecut, pe vremea aceasta, pe cand eram insarcinata, vorbeam despre cum este indicat sa se expuna o gravida la soare. Acum a venit timpul sa discutam despre regulile pe care este bine sa le aplicam atunci cand vrem sa mergem cu cei mici in concediu la mare. Am vorbit cu specialistii si am aflat cinci reguli de baza de care sa tinem cont.

 

  1. Copii pot merge la plaja incepand cu 6 luni. Toti medicii cu care am stat de vorba mi-au spus acelasi lucru. Pielea bebelusilor sub 6 luni e prea sensibila ca sa fie expusa la ultraviolete, indiferent de gradul de protectie.

 

  1. Nimeni nu ar trebui sa se expuna la soare intre orele 12 si 16. Mai ales cei mici. Asa ca atentie!

 

  1. Dupa 6 luni bebelusii se pot expune treptat la soare, dar numai cu protectie UV si respectarea intervalului orar (exclus orele pranzului). Crema de protectie trebuie aplicata inainte de a iesi din casa, nu cand ajungem la plaja. Apoi, o aplicam din doua in doua ore si de fiecare data cand pielea se uda, transpira ori se sterge.

 

  1. Hidratarea. Marim cantitatea de apa atunci cand suntem la plaja. Expunerea la soare sporeste pierderea de lichide, iar cei mici trebuie sa ramana hidratati.

 

  1. Hainele pe care le poarta trebuie sa fie lejere, deschise la culoare, din bumbac, ca sa lase pielea sa respire. Noi folosim si hainute cu filtru UV, pe care vi le recomand, si purtam sepci si palariute”, explica Ela Craciun pe canalul ei de YouTube.

Ela Craciun a lansat cartea „9 luni fara griji”. O multime de vedete au fost prezente!

 

Scrie un comentariu