Stiri externe

De ce au căzut Facebook, Instagram și Whatsapp

Scris de Ana Kozma

Luni seară, cu puțin înainte de ora 19:00 (ora României), Facebook, Instagram și Whatsapp au devenit nefuncționale la nivel mondial. Și au rămas așa vreme de aproximativ 7 ore. Iată de ce au căzut cele 3 aplicații de social media.

De ce au căzut Facebook, Instagram și Whatsapp

Aproape 7 ore au stat luni seară utilizatorii de internet fără Facebook, Instagram și Whatsapp. Toate cele 3 platforme deținute de Mark Zuckerberg au fost nefuncționale la nivel mondial. Căderea a fost una dintre cele majore din istoria recentă a Facebook, după cum au notat toate publicațiile internaționale.

Căderea Facebook, Instagram și Whatsapp nu a afectat doar compania și acționarii săi. I-a afectat totodată pe numeroșii antreprenori care folosesc aceste platforme pentru a-și promova produsele și serviciile.

Cele 3 platforme au putut fi din nou accesate în România imediat după ora 01:00.

Declarații oficiale

„Schimbările realizare la configurarea routerelor care coordonează rețelele de trafic dintre centrele de date ale companiei”, spun reprezentanții Facebook că ar fi fost cauza.

„Această întrerupere a traficului în rețele a avut un efect în cascadă asupra comunicării dintre centrele noastre de date. Asta a cauzat oprirea serviciilor”, au explicat ei.

”Facebook, Instagram și Whatsapp revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi. Știu cât de mult vă bazați pe serviciile noastre pentru a rămâne conectați cu oamenii la care țineți”, a fost mesajul transmis de Mark Zuckerberg.

Fosta angajată acuză Facebook de instigare la ură

Mulți consideră însă că este suspicios faptul că situația a avut loc la doar o zi după apariția în spațiul public a unor acuzații venite din partea unei foste angajate. Este vorba despre Frances Haugen, care acuză că la nivel înalt se știa despre efectele negative ale rețelelor de socializare asupra copiilor. Mai mult, că se încuraja hate speech, polarizarrea și ura între oameni. Motivul? Fiindcă acestea aduceau trafic pe platformele de social media, ele devenind din ce în ce mai profitabile.

Frances Haugen A fost chemată să depună mărturie în faţa Congresului, cu privire la aceste informații.

Brandurile care retrag reclamele de pe Facebook și Instagram. Campania #stophateforprofit

 

View this post on Instagram

 

O postare distribuită de Facebook (@facebook)

Scrie un comentariu