ADPM Beauty

De ce apar cearcanele si cum pot fi ele tratate? Medicul Iancu Morad explica!

Scris de Alexandru Manea

Cearcanele apar odata cu trecerea anilor si prezinta una din principalele nemultumiri estetice pentru care se cauta solutii cat mai eficiente. Cearcanele sunt cauzate de procesul natural de imbatranire al pielii, de absorbtia pernutelor de grasime din zona suboculara sau de caderea tesuturilor care confera elasticitate pielii.

De ce apar cearcanele si cum pot fi ele tratate? Medicul Iancu Morad explica!

In functie de problemele majore ce determina aparitia lor exista trei tipuri de cearcane: cele cauzate de hiperpigmentare, lipsa de volum si “pungile de sub ochi”.

Medicul estetician Iancu Morad explica principalele cauze ale aparitiei cearcanelor, subliniind ca pentru oricare dintre acestea exista solutii eficiente, accesibile si de durata.

 

Cearcanele hiperpigmentate

“Hiperpigmentarile sunt de mai multe tipuri. Cearcanele de culoare maronie, situate infraorbital, dau aspectul neplacut de privire obosita.

Cele de culoare albastra, roz sau violet, sunt cauzate de prezenta vaselor de sange si specifice persoanelor ce au pielea deschisa la culoare.

Cearcanele in nuante mixte sunt cauzate de un exces de melanina si de prezenta vaselor de sange”, spune medicul Iancu Morad.

 

Cearcanele adancite

“Aceste cearcane sunt cauzate de lipsa de volum. Pe masura de imbatranim, pielea isi pierde din colagen si elastina, apare lipoatrofia (pierderea depozitelor de grasime subcutanate), ceea ce duce la adancirea depresiunii suboculare si cresterea gradului de transparenta al pielii. Se creeaza astfel senzatia unor ochi infundati in orbita”, explica medicul Iancu Morad.

 

Pungile de sub ochi

“A treia categorie este cea a pungilor de sub ochi. Ele sunt determinate de o circulatie anormala a sangelui sau de o retentie mare de apa”, adauga medicul estetician Iancu Morad.

De ce apar cearcanele si cum pot fi ele tratate? Medicul Iancu Morad explica!

 

Cum tratam cearcanele in 2019

Medicina a evoluat deosebit de mult in ultimii ani si au fost descoperite metode eficiente si accesibile pentru a trata aspectul cearcanelor de orice tip. Medicul Iancu Morad explica in ce mod pot fi ele umplute si nivelate prin injectarea zonei cu un nou tip de acid hialuronic.

“Din fericire, cearcanele nu mai sunt acum o problema si le putem masca cu ajutorul medicinei estetice. Eu folosesc in acest sens acid hialuronic JUVES, unic, fabricat in Franta, cu molecule de dimensiuni mici, special conceput pentru injectare la nivelul santului nazojugal. Efectul este de durata, intre 9 si 12 luni, iar riscul aparitiei edemelor este foarte mic”, explica medicul estetician Iancu Morad.

Noile trenduri inedite in medicina estetica, explicate de Dr. Iancu Morad

Interventia de corectie a cearcanelor cu acid hialuronic este nedureroasa.

“Se aplica gheata timp de 5 minute inainte de injectare pentru a atenua discomfortul usor simtit in timpul intepaturilor. Tratamentul este rapid, se poate face intr-o pauza de pranz si nu necesita timp de recuperare. Imediat dupa ne putem relua activitatile obisnuite”, declara Iancu Morad.

Rezultatul se va mentine intre 9-12 luni, iar apoi, acidul hialuronic se va absorbi treptat in organism, nefiind periculos, deoarece este o substanta naturala si biodegradabila. Pretul acestei interventii variaza intre 350-400 euro la clinica medicului, Luxury Aesthetics din Bucuresti si Constanta.

 

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu