ADPM Business Stiri externe

De ce a renunțat LVMH la achiziționarea Tiffany & Co.

Scris de Ana Kozma

Tranzacția anului trecut a fost considerată achiziționarea Tiffany & Co. de către grupul LVMH în schimbul sumei de 16 miliarde de dolari. Din păcate însă, tranzacția nu a fost finalizată. Iată ce s-a întâmplat.

De ce a renunțat LVMH la achiziționarea Tiffany & Co.

În luna noiembrie a anului trecut, grupul LVMH anunța achiziția celebrului brand de bijuterii Tiffany & Co. Tranzacția în valoare de 16 miliarde de dolari a ținut la momentul acela primele pagini ale publicațiilor de profil din lume.

Săptămâna acesta, LVMH a anunțat însă că nu va duce tranzacția la bun sfârșit.

Proprietarul Louis Vuitton a spus că nu va putea finaliza tranzacția din cauza „unei succesiuni de evenimente care subminează achiziția”. Declarația a fost făcută pentru postul de televiziune CNN.

Guvernul francez ar fi cerut conglomeratului de să amâne achiziția, invocând imapctul posibilelor tarife americane aplicate produselor franceze.

În luna iulie, administrația Trump a anunțat că va impune tarife de 25% pentru produsele franceze. Hotărârea va intra în vigoare din ianuarie 2021.

Acțiunile Tiffany & Co. au scăzut miercuri cu până la 10%. Iar acum, brand-ul de bijuterii intentează un proces prin care cere LVMH să finalizeze tranzacția. Susține că cererea venită din partea Guvernului francez nu are niciun temei legal.

Tiffany and Co. a fost vanduta cu 16 miliarde de dolari

Scrie un comentariu