Stiri Interne

De ce a fost amendată Antena 3 în urma emisiunii cu Olivia Steer

Scris de Alexandru Manea

Antena 3 a fost amendată de CNA după emisiunea lui Mihai Gâdea din septembrie în care Olivia Steer era invitată să vorbească despre pericolul vaccinării. Iată care a fost motivul amenzii.

De ce a fost amendată Antena 3 în urma emisiunii cu Olivia Steer

Mihai Gâdea a invitat-o pe Olivia Steer, în luna septembrie a anului trecut, pentru a discuta despre crezul ei privind pericolul vaccinurilor. Ediția de atunci a avut mare audiență și a stârnit mari controverse în mediul online, în special în rândul celor care acordă încredere sistemului medical și vaccinării, criticând-o pe Olivia Steer pentru convingerile sale expuse la o oră de maximă audientă.

Membrii CNA au analizat emisiunea respectivă și au decis ieri că Antena 3 trebuie să plătească o amendă de 25.000 de lei. Însă nu pentru că Mihai Gâdea a lăsat-o pe Olivia Steer să comunice părerile sale, ci pentru faptul că în platou nu se afla și un reprezentant al taberei adverse, în speță un medic care să demonteze crezul invitatei.

„Nu putem să-l oprim pe Mihai Gâdea să invite pe cine vrea la emisiune să vorbească ce vrea, că e libertatea lui de a face ce vrea el la emisiune. Dacă vrea să invite şi apoi, sigur, asta e subiect destul de sensibil da, dacă ne uităm pe alte posturi de televiziune vom vedea tot felul de specialişti, deci nu e nimic nou. Faptul că accepţi de dragul audienţei să faci o emisiune pe un subiect important şi accepţi să nu inviţi pe nimeni din partea cealaltă eu cred că asta e doar culpă moderatorului. Olivia Steer poate să spună ce vrea dânsa. Dar aţi observat că nu a vorbit din experienţă personală, a citat nişte cercetători fără să-i numească, fără să numească nici măcar publicaţia respectivă”, a declarat reprezentantul CNA.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu