Stiri externe

Dupa 33 de ani de „late night show”, David Letterman spune adio televiziunii!

Scris de Administrator

Dupa Jay Leno, care de curand s-a retras de la pupitrul emisiunii „Tonight Show”, a venit randul unui alt legendar om de televiziune american sa spuna adio profesiei care l-a consacrat. Saptamana aceasta, celebrul David Letterman a anuntat ca, in 2015, va renunta la a mai realiza emisiunea „Late Show With David Letterman”, pe postul CBS, si se va retrage din televiziune pentru a putea petrece mai mult timp impreuna cu familia sa.

david-letterman-retragere

David Letterman, cea mai longeviva gazda a unei emisiuni de noapte, se va retrage anul viitor din lumina reflectoarelor. Celebrul om de televiziune a facut anuntul retragerii chiar saptamana aceasta, in timp ce filma pentru unul dintre show-urile sale.

A dezvaluit ca i-a anuntat deja pe mai marii postului CBS de intentia lui de a renunta la a mai gazdui emisiunea „Late Show With David Letterman”, in momentul in care contractul sau actual va expira, mai exact in anul 2015.

david-letterman-retragere1

David Letterman implineste varsta de 67 de ani chiar saptamana viitoare si este considerat de multi ca fiind cea mai originala voce a show-urilor tv de noapte, iar multe dintre momentele amuzante prezentate de el de-a lungul anilor au devenit piese de rezistenta ale culturii contemporane americane.

Anuntul lui David Letterman vine la doar doua luni dupa ce si legendarul Jay Leno a parasit carma emisiunii „Tonight Show” a postului NBC, ceea ce inseamna ca, anul viitor, tronsonul divertismentului de noapte va fi acoperit in totalitate de o noua generatie. Jimmy Kimmel (46 de ani) prezinta o emisiune de noapte pe postul ABC, Jimmy Fallon (39 de ani) l-a inlocuit deja pe Jay Leno (63 de ani) si realizeaza o emisiune de noapte la postul NBC, iar acum ramane de vazut cine va acoperi, incepand cu 2015, tronsonul ce va fi lasat liber de David Letterman.

david-letterman-retragere2

Deja se zvoneste ca scaunul lasat liber de Letterman ar putea fi ocupat de Stephen Colbert (The Colbert Report – Comedy Central), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother – CBS) sau Craig Ferguson (CBS).

david-letterman-retragere3

Odata cu anuntul retragerii, David Letterman a tinut sa le multumeasca public atat telespectatorilor, cat si membrilor staff-ului sau pentru ca l-au sustinut mereu si i-au fost aproape in toti acesti ani. Omul de televiziune a inceput emisiunea „Late Show” in anul 1993, asta dupa ce, vreme de 11 ani, prezentase show-ul „Late Night” la NBC, ceea ce inseamna ca retragerea lui se va face dupa nu mai putin de 33 de ani in care s-a aflat la carma unor emisiuni de noapte.

Drept motiv care ar sta in spatele acestei decizii, Letterman a invocat faptul ca isi doreste ca, in sfarsit, sa dedice mai mult timp familiei sale.

david-letterman-retragere4

De-a lungul anilor, David Letterman nu s-a sfiit niciodata sa vorbeasca public despre viata si problemele sale, in cadrul emisiunii pe care inca o modereaza. A vorbit direct despre operatia pe cord deschis pe care a suferit-o, lupta sa contra bolii „zona zoster”, despre faptul ca a devenit tata la o varsta inaintata, dar si despre scandalul ce a avut in centru o presupusa aventura amoroasa pe care ar fi avut-o cu asistenta sa personala.

david-letterman-retragere5

Data exacta a retragerii sale nu a fost anuntata oficial, dar se estimeaza ca acest lucru s-ar intampla in luna august a anului viitor.

Scrie un comentariu