Stiri Interne

Cursuri de prim ajutor pentru drogații din cluburi

Scris de Alexandru Manea

48 de barmani, ospătari, agenți de securitate, manageri și hostess au luat parte la cursuri de prim ajutor pentru a învăța cum să reacționeze dacă celor care se droghează și vin în cluburi vara li se face rău.

Cursuri de prim ajutor pentru drogații din cluburi

Deși pare incredibil, acest lucru s-a întâmplat. Angajații cluburilor din Mamaia au luat parte la cursuri de prim ajutor pentru a ști cum să reacționeze dacă li se va face rău clienților care consumă droguri. La acest exercițiu inițiat de Agenția Națională Antidrog au luat parte 48 de barmani, ospătari, agenți de securitate, manageri și hostess care lucrează vara aceasta în cluburi de pe litoral.

Deși consumul de droguri este, oficial, interzis în România, este lesne de înțeles că mulți dintre cei care merg în cluburi consumă astfel de stupefiante și este posibil ca, din cauza supradozei, acestora să li se facă rău chiar în localurile respective.

Astfel, angajații cluburilor le pot sări în ajutor până să ajungă ambulanța.

”Echipa de specialişti a prezentat simptomele prin care se poate recunoaşte o persoană intoxicată cu droguri, semnele prezente în cazul supradozei şi recomandări pentru reducerea riscurilor. De asemenea, personalul angajat în cluburi a fost instruit cu privire la acordarea de prim-ajutor în cazul persoanelor intoxicate cu droguri. Acest gen de activităţi vor continua”, au declarat reprezentanții ANA.

Scrie un comentariu