Stiri Interne Video

Cum vrea Selly să schimbe sistemul de învățământ din România

Scris de Ana Kozma

După ce a terminat liceul și a luat Bacalaureatul cu o notă mare, vloggerul Selly și-a propus să schimbe sistemul de învățământ din România. A realizat în acest sens o scrisoare deschisă căte Ministrul Educației, Monica Anisie, și Premierul Ludovic Orban.

Cum vrea Selly să schimbe sistemul de învățământ din România

Vloggerul Selly vrea să facă schimbări majore în sistemul de învățământ din România. În acest sens, a realizat o scrisoare deschisă căte Ministrul Educației, Monica Anisie, și Premierul Ludovic Orban. Scrisoare în care propune câteva soluții concrete, menite să îmbunătățească sistemul de educație din țara noastră.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

CINE VREA SA SCHIMBAM SCOALA DIN 🇹🇩? Va rog sa cititi aceasta scrisoare si, daca sunteti de acord cu mesajul meu, sa o postati si voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, sa o trimiteti la guvern, sa o trimiteti prietenilor. Daca aceasta scrisoare are o imensa sustinere le va fi imposibil sa ne ignore. Scoala din Romania scoate, in prezent, analfabeti functionali pe banda rulanta. De ce e mai important sa memorezi pagini intregi de comentarii decat sa inveti despre bani, economie, institutiile statului, sanatate, drepturile si obligatiile tale? Am intrat in sistemul de invatamant in 2008, am terminat liceul in 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de invatamant a ramas exact la fel, trist si orientat spre trecut. SHARE daca vrei sa avem o scoala ca in 2020! #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot

O postare distribuită de SELLY (@selly) pe

Scrisoarea a devenit deja virală pe rețelele de socializare, fiind redistribuită de mii de oameni. Oameni care îl felicită pe Selly pentru inițiativa sa.

Imediat după ce a terminat liceul, Selly a postat pe YouTube mai multe clipuri în care vorbește despre sistemul de învățământ. Despre care sunt neregulile și care ar fi modalitățile de îndreptare a acestora.

Scrisoarea lui Selly le propune autorităților 4 măsuri concrete.

Prima, reducerea timpului pe care elevii îl petrec la școală. Astfel încât elevii să aibă timp și pentru ei, pentru a-și descoperi și cultiva pasiunile extrașcolare. De asemenea, Selly propune reducerea temelor pentru acasă și descurajarea meditațiilor.

Vloggerul consideră ce este nevoie de o metodă nouă de predare. Una cu mai multă implicare din partea elevilor. Încurajarea acestora spre a-și exprima opiniile și notarea profesorilor de către elevi.

Apoi, schimbarea programei școlare, care este aceeași din 2003 încoace. Selly spune că elevii ar trebui să învețe despre stil de viață sănătos, despre cum să-și managerieze banii, dar și despre rolul instituțiilor într-o țară.

Ultima măsură propusă de el este digitalizarea educației. Mai exact, înlocuirea manualelor vechi cu materiale digitale. De asemenea, dotarea școlilor cu computere performante și proiectoare.

Cine este iubita lui Selly

Scrie un comentariu