News

Cum vede Mihaela Radulescu, de la Monaco, protestele din Romania

Scris de Administrator

Mihaela Radulescu se arata incantata de faptul ca romanii au resimtit nevoia de a-si arata nemultumirile in mod public. Din pacate, bucuria i-a fost de scurta durata, intrucat a constatat ca ne-am facut de ras prin violentele si obscenitatile protestatarilor. Toata analiza este facuta de departe, de la Monaco.

Mihaela Radulescu nu este straina de evenimentele violente din Bucuresti. Chiar daca locuieste la Monaco de mai bine de doi ani si jumatate, vedeta de televiziune si-a facut deja o opinie vis-a-vis de protestele din tara ei natala.

Mihaela este de acord cu initiativa, insa nu cu violenta si obscenitatile pe care le vede la televizor.

«La inceput, m-am bucurat ca actiunea avea un punct de pornire important – legea sanatatii. Parea o discutie serioasa, care merita proteste, opinii pertinente, gesturi ample.

M-am inseninat cand am vazut ca romanii si-au recapatat curajul de a spune ce-i doare, de a iesi in strada si de a-si folosi energia pentru lucruri importante.

Am sperat ca se va ajunge la o dezbatere serioasa, ca se vor naste lideri care vor vorbi in numele multimii, care vor negocia cu alesii spre a ajunge la solutii favorabile romanilor…

Apoi, cu tristete, am constatat ca ne-am mai facut o data de ras. Vorba lui Plesu , „daca s-ar institui un Premiu Nobel pentru ratare, romanii l-ar monopoliza pentru un secol”.

Am vazut golani facand semne obscene in fatza camerelor TV si a jandarmilor, am vazut strazile devastate si oameni beti care se rafuiau intre ei, am vazut cat de putini pareau cei care protestau civilizat, fata de cei care iesisera din casa doar ca sa se afle in treaba si sa joace „in filme de actiune”, oameni autentic disperati din cauza saraciei si a vietii grele si smecheri veniti la furat din buzunare, galeristi violenti care dadeau peste batranii brusc intremati de speranta ca poate mai exista o sansa pentru ei….

Iertata sa-mi fie dezamagirea (sau mai curand, lehamitea), dar cata vreme nu exista niste oameni seriosi care sa intareasca randurile protestatarilor, cata vreme nu exista o coerenta in lozinci si motive de protest, care sa vizeze direct problemele grave cu care sa confrunta romanii, actiunile de strada nu vor fi decat niste rafuieli penibile, de pe urma carora nu vor cadea capete, ci vor fi doar capete sparte aiurea”, a declarat ea pentru Realitatea.net.

Mihaela nu este straina insa de protestele in strada. In urma cu 23 de ani, ea a participat la Revolutia din 1989 iar recent am admirat doua fotografii in care apare cu arma in mana langa revolutionari si langa sicriul lui Jean Louis Calderon.

Scrie un comentariu