ADPM Health

Cum va fi in clinicile de medicina estetica dupa relaxarea restrictiilor COVID-19

Scris de Ana Kozma

Masurile de relaxare estimate pentru a doua jumatate a lunii mai vor facilita inclusiv revenirea populatiei in clinicile de medicina si chirurgie estetica pentru reimprospatarea si corectarea aspectului fizic.

Cum va fi in clinicile de medicina estetica dupa relaxarea restrictiilor COVID-19

Va fi implementat, insa, un nou protocol si mai strict decat inainte pentru a proteja sanatatea cadrelor medicale si a pacientilor. Medicul chirurg estetician Iancu Morad, de la Luxury Aesthetics, explica 9 reguli de siguranta ce vor fi, cu mare probabililitate, implementate de acum inainte.

Testarea personalului si a pacientilor

”O masură excelenta, insa care reprezinta o simpla utopie la momentul actual in Romania, ar fi aceea de testare zilnica a personalului si pacientilor. Este vorba despre testele rapide antigen care identifica prezenta antigenelor virusului COVID-19 in doar cateva minute. Cum insa acestea nu exista pe piata, noi, la Luxury Aesthetics am achizitionat o cantitate mare de teste de anticorpi. Medicii si personalul medical se vor testa zilnic si vom recurge la testarea pacientilor atunci cand avem de-a face cu interventii de durata precum implanturi de san, blefaroplastie, implanturi fese sau alte proceduri complexe”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Igienizarea si dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient

”Este extrem de important ca, dupa plecarea fiecarui pacient, sa fie curatate suprafetele atinse folosind dezinfectanti aprobati de Ministerul Sanatatii. Ar fi, de asemenea, extrem de utila achizitionarea unui nebulizator ce sterilizeaza cabinetul dupa fiecare pacient in parte. Sau cel putin in fiecare zi la sfarsitul programului. Nebulizatorul imprastie in aer peroxid de hidrogen stabilizat cu molecule de argint si aerosoli de 3 microni, care elimina in proportie de 100% toti virusii si bacteriile din incapere. Dupa 30 de minute cabinetul poate fi folosit din nou, fara nicio problema”, adauga Iancu Morad.

Echipamente de protectie performante pentru personalul medical

Medicii si personalul medical vor purta echipamente de protectie performante. “Este vorba despre masti de protectie N95, halate, combinezoane, manusi de unica folosinta, ochelari si viziere. In plus, trebuie facut un instructaj pentru ca acestia sa cunoasca exact modalitatile corecte de folosire a echipamentului de protectie”, spune medicul.

Telemedicina si Digitalizare

“Primul contact cu pacientul pentru informatiile oficiale nu va mai avea loc in cabinet, in mod clasic. Ci prin Skype, Zoom sau alte platforme online ce sustin comunicarea video. In acest mod se reduce complet interactiunea dintre medic si pacient. Iar in urma discutiei se va stabili daca este necesara o deplasare la cabinet pentru o consultatie medicala completa sau pentru stabilirea unui plan complet de tratament. Introducem si softuri noi de programare 100% electronica. Iar plata tratamentelor va fi facuta prin card sau prin OP. Totul pentru a scadea la minimum timpul expunerii pacientului si a cadrelor medicale”, continua Iancu Morad.

Fara sala de asteptare

”In noua situatie vom incerca sa eliminăm complet sala de asteptare. Acest lucru presupune o coordonare exacta a programarilor. Iar in cazul in care vor exista timpi de asteptare vom ruga pacientii sa astepte in sala de asteptare cu distantare de 2-3 metri. Sau chiar in incaperi separate. Si ne vom asigura ca aceasta perioada nu depaseste 5-10 minute”, spune medicul Iancu Morad.

Fara reviste, brosuri sau alte obiecte de uz comun

”Daca in sala de asteptare se regaseau pana acum materiale de citit sau alte obiecte de uz comun, acestea vor fi eliminate. Nu vom mai avea reviste, brosuri cu lista tratamentelor si procedurilor. Toate acestea putand fi consultate, ca si pana acum, online.”

Dezinfectanti si echipamente de unica folosinta

”Vom asigura dezinfectanti pe baza de alcool, masti de protectie, manusi de unica folosinta si botosi de polietilena de unica folosinta in toate zonele de primire, de asteptare, de consultatie si tratament. La toaleta, in dreptul dozatoarelor de sapun, vom afisa indicatoare cu regulile de spalare eficienta a mainilor”, adauga chirurgul estetician Iancu Morad.

Cosuri de gunoi fara atingere

Pentru a minimiza pe cat posibil suprafetele din clinica atinse de pacienti, medici si angajati, Iancu Morad sustine ca unitatile va trebui sa fie dotate cu cosuri de gunoi ce nu necesita atingere In toate zonele de receptie, de asteptare, de ingrijire a pacientilor si la toaleta.

Comunicare vizibila si eficienta a noilor reguli

Odata cu reluarea activitatii, in clinici vor fi expuse, in zone cu o vizibilitate crescuta, afise cu noile norme de preventie, siguranta si distantare sociala.

”Intrucat traim vremuri noi si trebuie sa invatam cu totii sa ne adaptam unor noi reguli ce ne asigura siguranta vom avea grija sa afisam atat la intrarea in clinica, cat si in sala de asteptare, informatii legate de normele de preventie si distantare sociala. Ele trebuie sa fie cat mai vizibile. Astfel incat sa ni se intipareasca tuturor in minte”, declara Dr. Iancu Morad.

„Nu in ultimul rand, dupa semnalele pe care le primim in ultimele doua saptamani, mesaje pe toate canalele, ne asteptam la o cerere foarte mare de tratamente si interventii. Astfel ca timpul de asteptare pentru consultatii si tratamente va fi mai indelungat”, spune Iancu Morad.

Cum a scapat Carmen Negoita de gusa cu o injectie facuta de medicul Iancu Morad!

Scrie un comentariu