ADPM Health

Cum tratam respiratia urat mirositoare? Afla sfaturile medicului stomatolog Adrian Mina!

Scris de Alexandru Manea

Respiratia urat mirositoare reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate oro-dentara. Termenul medical pentru aceasta problema poarta denumirea de halena fetida. Medicul stomatolog Adrian Mina explica cauzele bolii precum si posibilitatile de tratare a acesteia.

Cum tratam respiratia urat mirositoare? Afla sfaturile medicului stomatolog Adrian Mina!

“Lipsa unei igiene corespunzatoare atrage dupa sine o serie de probleme oro-dentare, care pot genera mirosul urat al gurii. Halena fetida poate fi produsa de carii dentare, parodontoza, diferite afectiuni gingivale sau complicatii de natura septica. La acestea se adauga si factori prezenti in rutina zilnica a fiecarei persoane, fie ca vorbim despre fumat, despre consumul de alcool sau o dieta necorespunzatoare ce favorizeaza depunerile de placa bacteriana si tartru. Nu in ultimul rand, halena fetida poate sa fie un indicator al unor alt gen de afectiuni precum febra, diabet, boli renale sau hepatice sau afectiuni ale tractului digestiv”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Rezolvarea problemelor ce tin de halena fetida nu se face nicidecum dupa ureche, primul pas fiind prezenta la medicul stomatolog, acolo unde se va prescrie un tratament personalizat.

Dr. Adrian Mina: 8 alimente pentru a avea dinti sanatosi

“Boala poate fi tratata usor daca persoana se prezinta la medicul stomatolog pentru o consultatie. Acesta va determina in mod exact cauza bolii si va recomanda un tratament adecvat. Numai dupa inlaturarea cauzei boala va disparea. Daca aceasta isi are originile in alte afectiuni ale organismului, medicul va indruma pacientul catre specialistul abilitat pentru rezolvarea problemelor. Daca problemele de sanatate nu se pot rezolva in totalitate, cum se intampla in cazul diabetului zaharat, ca si exemplu, medicul stomatolog va recomanda pacientului anumite solutii paliative ce vor duce la eliminarea mirosului neplacut al respiratiei”, explica medicul stomatolog Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este unul din cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare. Adrian Mina isi desfasoara activitatea in cadrul clinicilor proprii, DaVinci Detal Clinic, in Bucuresti si Constanta.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu