Cinenews Stiri externe

Cum sunt alesi castigatorii la Premiile Oscar

Scris de Administrator

Odata nominalizarile facute publice, lumea intreaga asteapta cu sufletul la gura sa afle marii castigatori ai Premiilor Oscar de anul acesta. Dar cum anume sunt alesi ei? Afla citind in continuare!

oscar-castigatori

Nominalzarile la Premiile Oscar de anul acesta au fost deja anuntate, iar toata lumea asteapta acum cu sufletul la gura sfarsitul lunii februarie, atunci cand vom afla cu totii cine sunt marii castigatori. Dar cum se aleg castigatorii de Oscar? Cine sunt oamenii care au puterea de a decide catre cine merg, in fiecare an, mult ravnitele statuete aurite?

Ei bine, conform unui sondaj realizat recent, cei care au drept de vot la Oscaruri sunt oameni cu o medie de varsta de 63 de ani, 76% dintre ei fiind barbati si 94% albi.

The Academy of Motion Picture Arts And Sciences este numele complet al Academiei ce decerneaza, an de an, Premiile Oscar. Toti membrii fac parte din industria cinematografica si majoritatea sunt din Statele Unite.

Academy-Awards-Top-10-Animated-Shorts-Complete-List-of-Nominees

De cate voturi este nevoie pentru a obtine o nominalizare la Oscar?

O intrebare simpla cu un raspuns cat se poate de complex. Sunt diferite ramuri de vot la fiecare categorie a Premiilor Oscar, iar membrii voteaza fiecare in functie de aria sa de activitate. Spre exemplu, ramura actorilor (care are 1.176 de membri) voteaza la cele 4 categorii de actorie, regizorii voteaza pentru categoria cel mai bun regizor si asa mai dpearte. Numarul voturilor necesare variaza astfel de la categorie la categorie.

Se pare insa ca singurele categorii la care este nevoie de mai mult de 100 de voturi pentru o nominalizare sunt cel mai bun film si cele 4 categorii de actorie.

Toti membrii Academiei voteaza la categoria cel mai bun film.

Cum sunt alesi castigatorii?

Odata ce toate cele 15 ramuri ale Academiei au votat, firma PricewaterhouseCooper foloseste un sistem performant pentru masurarea rezultatelor si alegerea celor 5 nominalizari de la fiecare categorie in parte.

Odata cunoscute nominalizarile, lucrurile devin mai simple. Toti membrii au voie sa voteze castigatorul la fiecare categorie, iar cel cu cele mai multe voturi, castiga.

neil-patrick-harris

Anul acesta, Premiile Oscar vor fi decernate duminica, 22 februarie, in cadrul unei gale ce va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi Neil Patrick Harris.

Scrie un comentariu