ADPM Health

Cum slabesti mai bine? Cu cardio sau greutati? Specialistul Bodyshape darama miturile!

Scris de Ana Kozma

Atunci cand vrem sa slabim, multi dintre noi considera ca trebuie sa tina dieta si sa faca miscare de tip cardio. Specialistii Bodyshape sustin insa ca antrenamentele cu greutati ofera rezultate chiar mai bune decat cele cardio, urmand sa obtinem si o musculatura armonioasa, mai bine definita, pe langa arderea grasimilor.

Cum slabesti mai bine? Cu cardio sau greutati? Specialistul Bodyshape darama miturile!

“Daca ai crezut mereu ca exercitiile cardio sunt singura metoda prin care poti arde rapid calorii, afla ca ridicarea greutatilor poate fi o alternativa excelenta, chiar mai buna, pentru a scapa de kilogramele in plus.

Antrenamentele cu greutati

Alegi antrenamentul cu greutati pentru slabit in urmatoarele conditii:

• Cand vrei sa cresti masa musculara, dar si sa arzi grasimile;
• Cand vrei sa arzi calorii si dupa terminarea antrenamentului;

Acestea sunt exercitiile pe care le includem in antrenamentele de grup de la Bodyshape:

• Abdomene cu bila de fitness de 2.5 kg;
• Genoflexiuni cu gantere in ambele maini;
• Fandari cu gantere in ambele maini;
• Burpees;
• Flotari.

Antrenamentele fizice cu greutati fac parte din categoria exercitiilor anaerobe, adica a celor care solicita un efort fizic sporit, insa de scurta durata. Un program de antrenamente cu greutati te poate ajuta sa slabesti cu 40% mai mult decat in cazul altor tipuri de antrenament. Determina accelerarea metabolismului si, implicit, arderea mai multor calorii, pe termen lung.

Alte beneficii:

• Cresterea intregii mase musculare si corectarea posturii;
• Imbunatatirea fortei fizice in jurul incheieturilor, impiedicand astfel accidentarile;
• Reabilitarea rapida a muschilor, in urma unei eventuale accidentari;

Antrenamentele cardio si slabitul

Exercitiile cardio sunt miscari de tip aerobic ce determina accelerarea ritmului cardiac, a respiratiei, precum si o ardere mult mai rapida a caloriilor. Daca vrei cu adevarat sa slabesti cu acest tip de antrenamente, este recomandat sa faci peste 150 de minute de miscare in fiecare saptamana, structurate pe exercitii de dificultate medie si ridicata.

Le alegi cand:

• Te afli foarte la inceput cu antrenamentele;
• Ai foarte mult timp la dispozitie pentru a te antrena;

Cele mai recomandate exercitii cardio:

• Plimbari in ritm alert – aprox. 260 de calorii arse/ora;
• Jogging – aprox. 600 de calorii arse/ora (in conditiile unui ritm accelerat);
• Mersul pe bicicleta – intre 500 – 1000 calorii arse/ora (in functie de viteza, gradul de inclinare al pantei pe care pedalezi);
• Saritul corzii – aprox. 600 de calorii arse/ora.

Alte beneficii:

• inima va pompa mai bine sangele in organism
• eliberarea unei cantitati mai mari de hormoni ai fericirii in organism, ce contribuie la combaterea depresiei si a starilor de anxietate;
• permit muschilor din organism sa utilizeze glucoza intr-un mod mult mai eficient, de aceea, nivelul de sange din organism va fi mai bine distribuit.

Care sunt mai bune? Exercitiile cardio sau cu greutati?

Dupa 30 de minute de jogging intr-un ritm moderat, o persoana cu o greutate de aproximativ 75 de kilograme va reusi sa arda aproximativ 250 de calorii. Un antrenament cu greutati de 30 de minute arde intre 130 si 220 de calorii. Totusi, caloriile continua sa arda dupa incheierea antrenamentului cu greutati, atunci cand esti in repaos, proces cauzat de cresterea masei musculare.

Daca vrei sa slabesti, dar sa creasca si masa musculara, este indicat ca cele două tipuri de antrenament sa fie combinate, asa cum procedam la Bodyshape, prin antrenamente de grup, de tip HIIT, unde, in doar 45 de minute, arzi sute de calorii, musculatura se defineste si ai o stare de spirit extraordinara pentru intreaga zi”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 1,5 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamana.

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamani. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mancatul emotional.

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii.

Avand aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.

Studiu Bodyshape: Cat de nemultumiti sunt romanii de modul in care arata?

Despre autor

Ana Kozma

Scrie un comentariu