Stiri externe

Cum se va derula înmormântarea Prințului Philip

Scris de Ana Kozma

Ducele de Edinburgh va fi înmormântat mâine la Castelul Windsor. În contextul actual al pandemiei, ceremonia va fi una restrânsă la care vor participa doar 30 de persoane. Iată cum se va derula înmormântarea Prințului Philip.

Cum se va derula înmormântarea Prințului Philip

Înmormântarea Prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. Va fi o ceremonie restrânsă la care vor participa doar 30 de persoane.

Sicriul Ducelui de Edinburgh va fi dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat, proiectat de însuși Prințul Philip.

Prințul William și Prințul Harry nu vor merge umăr la umăr la înmormântarea bunicului lor. În prima parte a procesiunii, Peter Phillips, fiul Prințesei Anne, va sta între cei doi. Apoi, în Biserică, William va merge alături de Peter, iar Harry în spatele lor alături de David Armstrong-Jones, fiul Prințesei Margaret.

Membrii seniori ai Familiei Regale nu vor purta uniforme la înmormântare. Această decizie a fost luată de Regina Elisabeta. Motivul? Aceasta nu și-a dorit ca Prințul Harry să se simtă stânjenit pentru că ar fi singurul care nu poate purta uniformă după retragerea sa din calitatea de membru senior al familiei. Asta în ciuda serviciului militar extins pe care l-a exercitat de-a lungul anilor.

Harry și-a pierdut titlurile militare, iar protocolul cere ca din acest motiv să poarte haine civile.

Decizia privind codul vestimentar vine și în sprijinul Prințului Andrew. Acesta ar fi vrut să poarte uniforma de admiral la înmormântarea Prințului Philip. El ar fi trebuit să fie avansat anul trecut în grad de admiral, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat în contextul scandalurilor în care a fost implicat.

Căsnicia Reginei Elisabeta cu Prințul Philip, în imagini

Scrie un comentariu