Stiri externe Style Radar

Cum se fotografiau fashionistele din anii 20

Scris de Ana Kozma

Anii 20 au reprezentat era jazz, a Prohibiției, gangsterilor, rochiilor flapper, a decadenței. Ne întoarcem astăzi în timp și vedem cum se fotografiau fashionistele din epoca Marele Gatsby!

Cum se fotografiau fashionistele din anii 20

Fără doar și poate, anii 20 au marcat istoria modei. S-au evidențiat prin ținute spectaculoase, flamboaiante, glamouroase. S-au situat imediat după încheierea Primului Război Mondial. A fost acel moment în care oamenii de rând au început să aibă acces la ținutele de lux pe care până în acel moment doar nobilimea le purta.

Tot atunci, femeile au început să scape de limitările vieții de casnică. Au început să muncească, să câștige bani și să poată astfel să-și cumpere haine după bunul plac. Vedem în continuare cum se fotografiau fashionistele din anii 20.

Flapper Dress

Rochia Flapper este una dintre cele mai reprezentative tendințe în fashion ale anilor 20. Acest model a fost popularizat de designerii Coco Chanel și Paul Poiret, ambii căutând să aducă un touch masculin hainelor pentru femei.

Combinezon

Pe sub spectaculoasele rochii Flapper, fashionistele purtau combinezoane realizate din satin sau mătase și dantelă de cea mai înaltă calitate.

Cardigan

Denumirea provine de la James Thomas Brudenell, cel de-al șaptelea conte de Cardigan. Cu toate astea, cardiganul modern există grație eforturilor susținute ale lui Coco Chanel. Fascinată de simplitatea hainei tricotate pe care o purtau bărbații aristocrați, și-a dorit să ofere același sentiment de comoditate și femeilor pe care le îmbrăca.

Paltonul „Cocon”

Hainele spectaculoase de blană erau un must have al acelei perioade. Erau voluminoase și îmbrăcau perfect silueta, de unde și denumirea de „cocon”.

Colierul lung de perle

Întotdeauna, perlele au fost cumva asociate cu regalitatea și nobilimea. Asta deoarece doar cei bogați își puteau permite bijuterii realizate din perle veritabile, rare și extrem de prețioase. În anii 1920 însă, bijutierii au început să vândă perle artificiale. Au devenit astfel accesibile pentru toată lumea.

Robe de Style

Rochia Flapper nu a fost singura care a făcut istorie în anii 20. În prima parte a decadei, Jeanne Lanvin a prezentat lumii „Robe de Style”. O rochie cu talie joasă, asemănătoare cu o piesă de lenjerie intimă în partea de sus și foarte voluminoasă în partea de jos.

Bijuterii geometrice

La Târgul Mondial din Paris din 1925, „Expoziția Internațională de Arte Decorative și Industriale Moderne” a debutat la Grand Palais, introducând stilul Art Deco. Atunci, formele geometrice și culorile îndrăznețe au devenit un trend de urmat.

Pălăria cloche

Coafurile din anii 1920, la fel ca moda, au urmat o estetică masculină. Părul lung a fost înlocuit de tunsori scurte de tip bob, iar bonetele fanteziste înlocuite cu pălării cloche.

Pantofi Mary Jane

Genul acesta de design pentru pantofi a fost inițial gândit pentru copii. În anii 20 însă, a fost introdus tocul și alte câteva noi elemente de design, primind denumirea de Mary Jane. Pantofi cu un model clasic reinterpretat de-a lungul anilor de mai toți marii designeri.

Rochia tenis

Tenisul era un sport foarte popular la acea vreme. Costumele de tenis au început atunci să iasă de pe terenul de joc și să inspire ținutele de zi cu zi ale femeilor.

Cele mai ciudate haine lansate de designeri în 2021

Scrie un comentariu